Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές των ηθοποιών στο ΣΕΗ - Ποιες παρατάξεις εκπροσωπούνται στο νέο ΔΣ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Πάνω από 1400 ηθοποιοί ψήφισαν στην εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα από το Σάββατο 20 Ιουνίου έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο και Χανιά.

Η Δημοκρατική Ενότητα, που είχε την πρώτη θέση και στις προηγούμενες εκλογές, συγκέντρωσε 6 έδρες, ενώ από 5 έδρες θα έχουν στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΗ η Αγωνιστική ΕΝότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών και η νεοσυσταθείσα παράταξη "Από Κοινού".

Μία έδρα έβγαλε η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, ενώ η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών για λίγες μόλις ψήφους έχασε τη δυνατότητα να βρίσκεται στο νέο Δ.Σ.

Εντός των προσεχών ωρών θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ηθοποιών, που θα στελεχώσουν το 17μελές νέο συμβούλιο του ΣΕΗ.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2018 είχαν ψηφίσει 539 (από 450 το 2016), τα έγκυρα ήταν 531 (15 λευκά και 8 άκυρα) και είχαν λάβει:«Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» 392 ψήφους (14 έδρες), «Εκκίνηση Ηθοποιών» 79 ψήφους (2 εδρες), «Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών» 36 ψήφους (1 έδρα) και  «ΣΕΗ - Ανεξάρτητος» 9 ψήφους.