Σε κατάμεστες αίθουσες η «Απολογία του Σωκράτη» στη Ρουμανία!!!  

Σε κατάμεστες αίθουσες, τόσο στο Εθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου όσο και στο Εθνικό Θέατρο της Κραϊόβα στη Ρουμανία, παρουσιάστηκε από το ΚΘΒΕ η "Απολογία του Σωκράτη" σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών, αλλά και οι συζητήσεις με τους καλλιτεχνικούς συντελεστές μετά το τέλος των παραστάσεων επιβεβαίωσαν τη θέρμη με την οποία αγκάλιασε το κοινό της Ρουμανίας την παράσταση. Τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί ήδη δέκα ημέρες πριν από τις ημερομηνίες των παραστάσεων και τα θέατρα αναγκάστηκαν να προσθέσουν καθίσματα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της τελευταίας στιγμής.

Στο Βουκουρέστι, την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους η διευθύντρια του γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Σοφία Κανταρά, ο διευθυντής του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού της Ρουμανίας, κ. Claudiu Sfirschi-Laudat καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου "Νόστος".

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. είχε την ευκαιρία να κάνει γόνιμες συναντήσεις με τους διευθυντές των Εθνικών Θεάτρων Βουκουρεστίου και Κραϊόβα, κ.κ. Ion Caramitru και Mircea Cornisteanu αντίστοιχα καθώς και με την Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι. Μάλιστα, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και Εθνικού Θεάτρου Βουκουρεστίου για την ανταλλαγή παραστάσεων και καλλιτεχνών.

unnamed ο ηθοποιός Βασίλης Καραμπούλας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης συνομιλούν με το κοινό της παράστασης στο φουαγιέ του θεάτρου.

 

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα εορτών για την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Επόμενο άρθροΗ σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης