Σεμινάρια Θεάτρου και Κίνησης στη Θεσσαλονίκη

Ενεργοποιήστε το σώμα σας και την εκφραστικότητά του!
ΤΕ 26/8 – ΚΥ 30/8
1. Δημήτρης Ράπτης | Λόγος είναι το σώμα και το σώμα λόγος.
Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με τη συνειδητοποίηση του σώματός μας σε κάθε μας πράξη και λόγο. Θα ανακαλύψουμε την αλληλεπίδραση και την συμμετοχή του σε σχέση με τον λόγο. Λόγος θα μπορούσε να είναι ένα δομημένο κείμενο, ένα ποίημα, ένας αυτοσχεδιασμός. Λόγος θα μπορούσε να είναι το ίδιο μας το σώμα. Η αφύπνιση και η ενεργή συμμετοχή του σε κάθε μας λέξη και δράση είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει έναν performer να βρίσκεται στο παρόν, στην στιγμή που ενεργεί και βιώνει.
2. Rihannon Morgan |Dance (UK / Greece) και Io Le Moller |Music (Lux/ Greece) | Μουσικο-Χορογραφία: Το σώμα ως όργανο μουσικής.
Ποια είναι η εσωτερική μας μουσική; Πώς δονείται και συντονίζεται το σώμα μας όταν επικοινωνεί;
Πώς αντιδρούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς και δυναμικές; Ποιες είναι οι επιπτώσεις και πώς βρίσκουν έκφραση στο σώμα μας;
Πώς μεταφράζουμε τη φαντασία μας σε χορογραφική γλώσσα;
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με 2 ώρες φυσική προθέρμανση, όπου θα συντονιστούμε με το σώμα μας και θα προετοιμαστούμε για τις χορογραφικές εργασίες της ημέρας.
Αντλώντας από παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές χορού (Cunningham και Release), καθώς και κινεζικές πολεμικές τέχνες (Qigong και Kung Fu), αυτό θα μας προσφέρει το πλαίσιο για την πλήρη ενσυναίσθηση και παρουσία σώματος/μυαλού.
Το δεύτερο μισό του εργαστηρίου θα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση μεθόδων χορογραφικού αυτοσχεδιασμού, τόσο μεμονωμένα όσο και σε ομάδα, διερευνώντας τη μοναδική σχέση του ήχου και της κίνησης.
Μετά τις τρεις ημέρες που θα περάσουμε μαζί θα προτείνουμε μία σύντομη παράσταση, που θα αποτελείται από τα διάφορα στοιχεία που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μας συνοδεύει ζωντανή μουσική ακορντεόν, που θα παίζεται από την Ιώ Le Moller, η οποία θα καθοδηγεί και θα υποστηρίζει την εξερεύνηση της κίνησης.
Αυτό το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βρουν μια μοναδική μορφή επικοινωνίας μέσω του σώματος, δοκιμάζοντας τα όριά τους και ανακαλύπτοντας το δικό τους μουσικο-χορογραφικό ταξίδι.
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/σεμινάριο
Για περισσότερες πληροφορίες
Facebook Page Kyklos Festival
2310 277691