Σεμινάριο Δραματουργίας

Αναλύοντας Θεατρικά Κείμενα:

ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΑΛΛΟΣ ΤΟΠΟΣ, ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

            Ο χώρος στα έργα αλλάζει καθώς οι αιώνες περνούν. Απ’ το δάσος πηγαίνει στο σαλόνι, από παλάτια πηγαίνει σε καλύβες και φτάνει σε δυστοπικούς κόσμους του μέλλοντος. Παραμένει αναλλοίωτη ωστόσο μια κομβική επιθυμία που βρίσκεται στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης: Η αναζήτηση της ελευθερίας και το όνειρο ενός κόσμου αλήθειας και δικαίου.

Κάνοντας ένα δραματουργικό περίπατο σε σημαντικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, επισκεπτόμαστε τις ιστορικές συνθήκες που τα γέννησαν, ανιχνεύουμε το πλέγμα των σχέσεων ανάμεσα στους χαρακτήρες και φωτίζουμε τους ψυχισμούς των θεατρικών προσώπων, για να αναγνωρίσουμε κομμάτια της πραγματικότητάς μας και στοιχεία των ανθρώπων του σήμερα.

Η διαδικασία προσέγγισης μπορεί να περιλαμβάνει και απλές υποκριτικές ασκήσεις, η χρήση των οποίων έχει στόχο την ενεργοποίηση μιας πιο οξυμένης αντίληψης όσον αφορά την κατανόηση των χαρακτήρων και τη γνωριμία με εργαλεία που προσφέρουν καθαρότητα και ακρίβεια στην επιθυμία να αφηγηθείς μια ιστορία.

Η βασική δεξαμενή των έργων που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής κείμενα: Όπως αγαπάτε του Σαίξπηρ, Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, Φουέντε Οβεχούνα του Λόπε ντε Βέγκα, Δον Κάρλος και Έρωτας και Ραδιουργία του Σίλλερ, Λεόντιος και Λένα του Μπύχνερ, Συμφορά από το πολύ μυαλό του Γκριμπογιέντοφ, Τέλος Παιχνιδιού του Μπέκετ, Πολύ Μακριά της Κάρυλ Τσέρτσιλ και Blasted της Σάρα Κέην.

Συμπληρωματική δεξαμενή συσχετισμών και αντιστίξεων μπορεί να αποτελέσουν τα κείμενα: Ο Θάνατος του Δαντόν του Μπύχνερ, Ένας Εχθρός του Λαού του Ίψεν, Οι Υφαντές του Χάουπτμαν, Στο βυθό του Γκόρκι, Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα του Χόρβατ και H Αγία Ιωάννα των σφαγείων του Μπρεχτ.

 Facebook Event εδώ

Διάρκεια σεμιναρίου: δέκα 3ωρες συναντήσεις (30 ώρες)

Κόστος συμμετοχής (συνολικό): 135€ (+ΦΠΑ) και 120€ (+ΦΠΑ) για φοιτητές & ανέργους

Ημέρες & ώρες σεμιναρίου: Παρασκευή, 18.00-21.00 (από 9/2 έως 20/4)

Πληροφορίες & συμμετοχές:
Έβρου 14, 11527
210 7717544
[email protected]
www.faro.gr