Σεμινάριο: "Υποκριτική στην κάμερα" με τον Πάνο Κοκκινόπουλο

SEMINARIOKOKKINOPOULOSmesa

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ

ΣΚΟΠΟΣ

Πρόκειται για ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο με θέμα την υποκριτική στην κάμερα, που σχεδιάστηκε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή στο μάθημα του κινηματογράφου της σχολής Πάνο Κοκκινόπουλο με σκοπό οι συμμετέχοντες:

  • να αποκτήσουν μια γενική θεώρηση της υποκριτικής απέναντι στην κάμερα, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε σχέση/ σ’ αντίθεση με το θέατρο.
  • να προσεγγίσουν πρακτικά το αντικείμενο παίζοντας μπροστά σε επαγγελματική κάμερα υπό τις οδηγίες του Πάνου Κοκκινόπουλου.
  • να παραλάβουν, μετά το πέρας του σεμιναρίου, το προσωπικό τους demo το οποίο θα μπορούν να επιδείξουν σε οποιαδήποτε ακρόαση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Συνάντηση γνωριμίας & παράδοσης βιογραφικού

Στο διάστημα μεταξύ Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου και Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει προσωπική συνάντηση γνωριμίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με τον Πάνο Κοκκινόπουλο και παράδοσης του βιογραφικού τους σημειώματος. Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν συμβουλές από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη για τα βιογραφικά και τη σωστή σύνταξη τους.

1ο μάθημα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 14.00 – 18.00)

Θεωρητική προσέγγιση, ουσιαστικές διαφορές μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου, μεθοδολογία των ρόλων και ψυχολογία του ηθοποιού. Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης θα μοιραστούν σενάρια πάνω στα οποία θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση του Πάνου Κοκκινόπουλου.

2ο μάθημα (Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 14.00 – 18.00)

Τι είναι το γύρισμα, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο γίνεται μια ταινία. Τα στάδια προετοιμασίας και ολοκλήρωσης μιας ταινίας, ο ρόλος του ηθοποιού στο γύρισμα. Ανάλυση ρόλων, backing (δημιουργία βιογραφικού ηρώων), τρόπος εκφοράς με βάση το σενάριο που μοιράστηκε στην πρώτη συνάντηση.

3ο μάθημα (Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 14.00 – 18.00)

Οι συμμετέχοντες θα χτίσουν τους ρόλους τους χωρίς κάμερα υπό τις οδηγίες, τις διορθώσεις και την επίβλεψη του Πάνου Κοκκινόπουλου. Στο μάθημα αυτό θα παρευρεθούν ηθοποιοί που έπαιξαν τους ρόλους που έχουν μοιραστεί στους συμμετέχοντες σε παλαιότερα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών του σκηνοθέτη. Οι ηθοποιοί θα μιλήσουν μαζί τους, θα μοιραστούν εμπειρίες και θα απαντήσουν σε απορίες/ ερωτήσεις. Παράλληλα θα γίνει αναλυτική πρόβα ενόψει των γυρισμάτων των demo που θα ακολουθήσουν.

4ο & 5ο μάθημα/ γύρισμα (Σάββατο 15 Οκτωβρίου & Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 12.00 – 20.00)

Γύρισμα: Οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα επαγγελματικό γύρισμα από το οποίο θα προκύψει το προσωπικό τους demo γυρισμένο με επαγγελματικές προδιαγραφές και το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε ακρόαση. Το γύρισμα θα γίνει με το επαγγελματικό συνεργείο, τους συνεργάτες και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται για τα γυρίσματα των τηλεοπτικών σειρών του Πάνου Κοκκινόπουλου και της Frenzy Films.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Τα πέντε (5) μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 24 Σεπτεμβρίου, 1 και 8 Οκτωβρίου 13.00 – 17.00 και τα Σάββατα 15 και 22 Οκτωβρίου 12.00 – 20.00.

ΚΟΣΤΟΣ

290 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 150 ευρώ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Με βάση τα βιντεο (demo) που θα γίνουν, θα επιλεγούν πρόσωπα για να συμμετάσχουν σε κάποιο γύρισμα της επόμενης τηλεοπτικής σειράς της εταιρείας παραγωγής των Πάνου Κοκκινόπουλου και Μπέσης Βουδούρη Frenzy Films.
  • Με την εξόφληση ολόκληρου του ποσού (290 ευρω) έχετε το δικαίωμα δωρεάν παρακολούθησης με την ιδιότητα του ακροατή της καλοκαιρινής προετοιμασίας (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) και όλων των μαθημάτων της σχολής μέχρι και το τέλος του σεμιναρίου.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο [email protected] ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορείτε να μας καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε στη σχολή που βρίσκεται Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο).