Σεμινάριο με τον Δημήτρη Αδάμη «Θέατρο για Παιδιά ,ένας μαγικός υπέροχος κόσμος »

16933467_1002350133228985_1079163727_n

Ο Χώρος Τέχνης art63 της Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης » σε συνεργασία με τον αγαπημένο σκηνοθέτη των παιδιών Δημήτρη Αδάμη διοργανώνουν Κύκλο Συναντήσεων με τίτλο : «Θέατρο για Παιδιά ,ένας μαγικός υπέροχος κόσμος ».

Αφορά ηθοποιούς ,σπουδαστές ,εκπαιδευτικούς και όσους θα ήθελαν να βιώσουν τη δημιουργία μιας παράστασης για παιδιά και τα μυστικά της.

Αφορά επίσης όσους θέλουν να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι και την θεατρική έκφραση νέους δρόμους προσέγγισης των παιδιών.

Διδασκαλία: Δημήτρης Αδάμης (ηθοποιός- δραματουργός – σκηνοθέτης)

Φιλική συμμετοχή: Δόμνα Ζαφειροπούλου (ηθοποιός- εμψυχώτρια)

Η διάρκεια του Κύκλου: 12 ώρες (4 τρίωρες συναντήσεις)

 

Ημέρες:
Κυριακή 19 Μαρτίου
Κυριακή 26 Μαρτίου
Κυριακή 2 Μαρτίου
Κυριακή 9 Απριλίου

Ώρες: 17:00- 20:00

Χώρος Τέχνης Art 63
3ης Σεπτεμβρίου 63, Αθήνα

*Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

**Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου.

Πληροφορίες –Κρατήσεις θέσεων στο email: [email protected]
+306970744095

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

( Σκηνοθέτης –Συγγραφέας- Hθοποιός )

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας το 1968. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη. Παρακολούθησε σεμινάρια Θεατρικού παιχνιδιού και Σκηνοθεσίας.

Συνεργάστηκε σαν ηθοποιός με πολλούς θιάσους.

Κείμενά του παίχτηκαν σε επιθεώρηση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Εργάστηκε στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός εκπομπών.

Είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση μαζί με την Δόμνα Ζαφειροπούλου ραδιοφωνικής εκπομπής για παιδιά στο ραδιόφωνο του ΜΕΛΩΔΙΑ το 2011.

Σκηνοθέτησε σε Μουσικές Σκηνές του Πειραιά, και την κωμωδία «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ» στο θέατρο Ροές. Επίσης το ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ στο Σύγχρονο θέατρο Αθήνας. Έχει γράψει στίχους σε CD για παιδιά.Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι για παιδιά. Επίσης διδάσκει σε σεμινάρια για εμψυχωτές.

Τα τελευταία χρόνια γράφει και σκηνοθετεί θεατρικά έργα για παιδιά.

Η παράστασή του για παιδιά «Αυτός ο Μεγάλος μικρός Σίτος Σιταράκις» ανέβηκε στον Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ, για όλο το χειμώνα 2003-2004. Την επόμενη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης του εμπιστεύεται την ΠΑΙΔΙΚΗ του ΣΚΗΝΗ με το ίδιο έργο.

Έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση «ΜΥΘΟΙ ΑΙΣΩΠΟΥ» που παρουσιάστηκε στα πλαίσια των Εκδηλώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων στην ΑΘΗΝΑ το 2004.To Νοέμβριο του 2008 είχε τη θεατρική επιμέλεια και σκηνοθεσία της συναυλίας της Τατιάνας Ζωγράφου με τίτλο «Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τεχνών στο ΑCS.

Σκηνοθέτησε σε συνεργασία με τα SPECIAL OLYMPICS συναυλία για παιδιά στη Χαλκίδα με τη χορωδία του Δ.Τυπάλδου και τις μαγικές σβούρες να κάνουν εικόνα τα τραγούδια.Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι στο θεατρικό εργαστήρι «μαγικές σβούρες» και σε δημοτικά σχολεία της Αττικής.

Τα τελευταία χρόνια (2004-2015) παρουσίασε στα θέατρα ΑΘΗΝΩΝ , ΑΘΗΝΑ και ΙΛΙΣΙΑ παραστάσεις για παιδιά όπως «Αμέλια η Νεράιδα των Αστεριών», «Ανεμόμυλοι για ανεμόμυαλους ταξιδιώτες», «η Φάρμα των ζώων», «η Ξυλένια Κούκλα», «Σίτος Σιταράκις αυτός ο Μεγάλος μικρός», «Ο Αυγερινός και η Πούλια», «To θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου», «Δον Κιχώτης» «Ο Μικρός Πρίγκιπας» , «Πινόκιο» και φέτος « Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ».Σκηνοθέτησε επίσης το έργο «Ερωφίλη» του Γ.Χορτάτζη για εφήβους με μουσική του Γιάννη Χαρούλη και «Αγαπητέ κυρ Αλέξανδρε » σε κείμενα του Παπαδιαμάντη με μουσική του Χρήστου Θηβαίου.

Από το 2013 έχει αναλάβει την παιδική σκηνή του θεάτρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας τις παραστάσεις «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» , «Το ασχημόπαπο», «Δον Κιχώτης» «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Φέτος στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειον ανεβαίνουν τα έργα του Πινόκιο ,και Το Σκλαβί της Ξένιας Καλογεροπούλου σε δική του σκηνοθεσία. Επίσης το «Μικρό μικρό στο μεγάλο μεγάλο κόσμο» που σκηνοθέτησε για τη Βρεφική σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον μαζί με την Δόμνα Ζαφειροπούλου.

 

Δόμνα Ζαφειροπούλου

Η Δόμνα Ζαφειροπούλου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1969 στην Αθήνα.

Μεγάλωσε στη Νίκαια του Πειραιά.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη και του Πειραματικού τμήματος υποκριτικής και σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους σκηνοθέτες:

Γ. Καραχισαρίδη, Ν. Καμτσή , Δ. Κωτσή , Δ. Αδάμη , Ν. Διαμαντή , Κ. Ρουγγέρη , Γ. Τσορτέκη

και στον κινηματογράφο με τους Π. Χούρσογλου και Ν. Κορνήλιο.

Ήταν παραγωγός εκπομπής για παιδιά στο ραδιόφωνο Μελωδία και

είναι μέλος της θεατρικής ομάδας για παιδιά «μαγικές σβούρες».