Σεμινάριο με τον Βασίλη Βηλαρά

Τίτλος σεμιναρίου: «Μάλλον θα’σαι Αυτό το Λάθος»

Στόχος:
Το σεμινάριο έχει ως βάση την αποκαθήλωση της έννοιας του λάθους στο θέατρο. Κάθε απόφαση που παίρνει ένας ηθοποιός μπορεί να είναι λειτουργική ή όχι, παραγωγική ή όχι αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λάθος. Μέσα από ένα σύστημα ασκήσεων λόγου και δράσης οι συμμετέχοντες θα ακονίσουν την οξύνοια τους, θα αναγκαστούν να κάνουν μή παραγωγικές επιλογές ώστε να έρθουν πιο κοντά στην αίσθηση της ελευθερίας που γεννιέται όταν καταπατάμε την «καθωσπρέπει» συμπεριφορά στη σκηνή και στην πρόβα. Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε το κείμενο του Κ.Χρηστομάνου: «Η Κερένια Κούκλα».

Ποιος:
Ο Βασίλης Βηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Αρχή. Εργάζεται ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και κοινωνικός λειτουργός. Το 2020 σκηνοθέτησε την παράσταση «Η Κερένια Κούκλα». Έχει συν-σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Απάτητα νερά» (2011), «Εθνικαί εορταί» (2016) και «Το Θωρηκτό» (2017).
Δούλεψε με ασκούντες και κωφούς ηθοποιούς, προτείνοντας έναν τρόπο δουλειάς που συνετίζει την κώφωση με την απεύθυνση. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν οι παραστάσεις «41 μέρες», «Ξένοι», «Κάρβουνο», «Οδός αστέγων» και «Το νησί των σκλάβων». Έχει συνεργαστεί με τους Θ.Παπακωνσταντίνου, Κ.Ντέλλα, Ε.Βλασσοπούλου, Α.Χιώτη, Ε.Γεωργακάκη, Β.Γεωργιάδου κ.α. Ως κοινωνικός λειτουργός διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες.

Πότε: από 10/10 μέχρι 13/12
Για ποιους: επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές και σπουδαστές παραστατικών τεχνών.
Πόσοι: Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Διάρκεια: 80 ώρες
Πόσο: 180€

Περισσότερες πληροφορίες:
fb/insta: Omikron3artspace
ad: Μυλλέρου 17 Μεταξουργείο
m: omikron3artspace@gmail.com
t: 2130882955 - 6983228336