Σεμινάριο Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας με τον διεθνούς φήμης Kenny MacLellan

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ / ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Με τον Διεθνούς φήμης Kenny MacLellan
Στο New York Acting Studio
Έναρξη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 18:30
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής!
====================================================
Στο New York Acting Studio
(Μιαούλη 11, 3ος όρ., Ψυρρή)
(ΕΓΓΡΑΦΕΣ στα τηλ: 210-3211.445, 6977-906166)
Περιορισμένες θέσεις!!!
====================================================
Απευθύνεται σε: Σκηνογράφους, Ενδυματολόγους, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σπουδαστές και όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο.
Ο Κέννυ Μακ Λέλλαν και ο Νίκος Κατής, θα παρακολουθούν όλη την πορεία εξέλιξης της μελέτης και παρουσίασης της σκηνογραφικής και ενδυματολογικής πρότασης, ενώ ως guest, ο γνωστός σχεδιαστής φωτισμών του θεάτρου Σάκης Μπιρμπίλης θα εξετάσει τις μεθόδους φωτισμού της σκηνής και του σκηνικού μιας παράστασης.
Οι σπουδαστές θα επισκεφθούν 3 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, όπου θα επιλέξουν σε ποια σκηνή θα βασιστεί η μακέτα τους. Επίσης θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία Θεατρικά έργα τα οποία θα αφορούν την εργασία τους.
====================================================
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

. σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών,
. κατασκευή πλαστικής μακέτας,
. κατασκευή μάσκας, θεατρικών στοιχείων και ενδυματολογικών αξεσουάρ.
. ιστορία θεάτρου,
. ιστορία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας,

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός των μαθημάτων δεν είναι η παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου σκηνογράφων από μια ορισμένη σχολή σκηνογραφίας, αλλά η καθοδήγηση και ενθάρρυνση κάθε σπουδαστή να μην ψάχνει εύκολες και συμβατικές λύσεις, αλλά, μέσα από βαθειά έρευνα να αποκτά τη δική του ερμηνεία και προσέγγιση προς την σκηνογραφία και ενδυματολογία. Το μάθημα ως επί των πλείστων είναι Πρακτικό.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ στο τέλος των μαθημάτων, μια πλαστική μακέτα και σχέδια κοστουμιών, τόσο στους συνεργάτες του NYAS όσο και σε επιλεγμένους καλεσμένους, καθώς και στην υπόλοιπη ομάδα του studio, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, φιλική συζήτηση και αποτιμήσεις,
Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ με τις παραγωγές του Athens Acting Studio Theatre Company και ο Kenny McLellan μπορεί να επιλέξει κάποιον ως συνεργάτη του στις παραγωγές που αναλαμβάνει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας:
Διάρκεια: 12 Εβδομάδες ή 9 μήνες
====================================================
K E N N Y M A C L E L L A N
Ο Kenny MacLellan είναι γνωστός από τη συνεργασία του με μεγάλα φεστιβάλ (Αθηνών, Εδιμβούργου, Βρυξελλών, Βιέννης, Βαρσοβίας, Κολωνίας, Παρισιού), και θέατρα (Royal Shakespeare Company, The Royal Court, The Traverse Theatre, Opera De Montpellier, New Israeli Opera, Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Theseum Ensemble, χοροθέατρα Οκτάνα, Sine Qua Non κ.λπ.), καθώς και με σημαντικούς σκηνοθέτες (Danny Boyle, Roger Michell, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρούλα Πατεράκη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Γιάννης Ιορδανίδης, Nikita Milivojevic κ.ά.).

Έχει κάνει σκηνογραφία και ενδυματολογία σε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις, όπως (ενδεικτικά):
Φιλοκτήτης του Σοφοκλή (σκην. ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ) Επίδαυρος 2014, Φάουστ (σκην. ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ, Ιανουάριο 2014), Αντιγόνη (σκην. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ) 2013, «Οιδίπους Τύραννος» (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 2012), «Ηρακλής Μαινόμενος» (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 2011), «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι (σκην. NIKITA MILIVOJEVIC, Εθνικό Θέατρο, 2011), «Λιωμένο Βούτυρο» (σκην. ΣΙΜΟΣ ΚΑΚΑΛΑΣ, Εθνικό Θέατρο, 2008), «Πεθαίνω σα χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Φεστιβάλ Αθηνών, 2007, περιοδεία στην Ευρώπη), «Η μνήμη των κύκνων» του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΗΓΟΥ (ΚΘΒΕ, 2002), «H.I.D.» του Howard Brenton από την Royal Shakespeare Company, σε σκηνοθεσία του γνωστού από τις ταινίες «Trainspotting» και «Slumdog Millionaire» DANNY BOYLE.
Ο Kenny MacLellan αποφοίτησε από τη σχολή καλών τεχνών Γλασκόβης. Σπούδασε σκηνογραφία στο Motley School of theatre design, στο Λονδίνο, όπου τιμήθηκε με το Lindury Prize for theatre design. Έχει διδάξει σκηνογραφία-ενδυματολογία σε διάφορα μέρη του κόσμου.
====================================================

New York Acting Studio Conservatory of Dramatic Arts
Μιαούλη 11, 3ος όρ., Ψυρρή (30 μ. από μετρό Μοναστηράκι)
Τηλ:. 210-3211.445, κιν. 6977-90 61 66
www.athensactingstudio.org
www.newyorkactingstudio.gr
E-mail: [email protected]