Σεμινάριο υποκριτικής "Ο Μίμος των Φωνών"

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Κάθε Σάββατο στις 12:00 για 12 συναντήσεις από τις 2/2/19 μέχρι τις 20/4/19

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης - Δήμητρας Χατούπη «δήλος» θα πραγματοποιήσει κύκλο ειδικών μαθημάτων για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τη γνώση τους μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές. Τα ειδικά αυτά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 2 Φεβρουαρίου 2019, κάθε Σάββατο ή Κυριακή και ο κύκλος τους θα είναι τρίμηνος (12 μαθήματα).

Ένα απ’ αυτά τα ειδικά μαθήματα θα είναι και της Νάνσυς Μπούκλη.

 

Τίτλος Σεμιναρίου: .Ο Μίμος των Φωνών

«Ένας οικογενειάρχης που επί δεκαετίες ήταν γνωστός και αγαπητός για το ασυνήθιστο οικογενειακό πνεύμα που τον διέκρινε και που ένα πολύ ζεστό και υγρό απόγευμα Σαββάτου δολοφόνησε τα τέσσερα από τα έξι του παιδιά, είπε στο δικαστήριο πως είχε διαπιστώσει ξαφνικά ότι τα παιδιά του ήταν πάρα πολλά».

Ο μίμος των φωνών είναι ένα βιβλίο του Τόμας Μπέρνχαρντ, με πολλές μικρές ιστορίες. Παρακολουθούμε στιγμές από ζωές και καθημερινότητες ανθρώπων. Τι είναι άραγε αληθινό και τι ψέμα απ’ όλα αυτά; Τι είναι παράλογο και τι όχι; Έχουν συμβεί πραγματικά αυτά τα γεγονότα; Ό,τι αποφασίσουμε, είναι!

Ως άλλοι μίμοι των δικών μας φωνών, θα εξερευνήσουμε τους τρόπους που μπορεί να ειπωθεί μια ιστορία. Ένας είναι ο τρόπος, η απεύθυνση!

Όλα από την αρχή. Από την ανάγνωση. Από την πρώτη ανάσα. Πως αντιμετωπίζουμε ένα κείμενο πρακτικά, πως το απευθύνουμε και γιατί;

Μαζί θα το βρούμε. Πάντα μαζί το βρίσκουμε. Δεν γίνεται μόνοι μας. Με την εμπλοκή του σώματος και της φωνής. Στήριγμά μας, το σύμπαν, ο συμπαίκτης μας στο πινγκ πονγκ. Με την ξεχωριστή προσωπικότητά μας, ως βασικό εργαλείο. Και χιούμορ!

 

Ας εξ-ασκηθούμε χωρίς να ψάχνουμε το αποτέλεσμα. Με συνεχή αναρώτηση και ψάξιμο. Κυριολεκτικά και μόνο λέγοντας αλήθεια, μεταδίδοντας με όλη μας την ανάσα και όλο μας το σώμα σε τάση, αυτές τις ιστορίες που είναι πολύ σημαντικές. Θέτοντας ερωτήματα και παίρνοντας τις απαντήσεις από το κείμενο. Στο παρόν. Κινητήριος δύναμη, ο λόγος που μιλάμε. Για να ακουστούμε! Να δούμε τι και πώς οι λέξεις «σημαίνουν».

 

Οδηγίες:

  1. Να είστε τα Σάββατα στις 12.00, για δύο ώρες, στη σχολή «Δήλος»
  2. Να φοράτε άνετα ρούχα, ανάλογα με τη διάθεση σας εκείνη την ημέρα.
  3. Να έχετε προμηθευτεί το βιβλίο ‘Ο Μίμος των Φωνών'.
  4. Να έχετε διαλέξει τις 3 αγαπημένες σας ιστορίες από το βιβλίο.
  5. Να έχετε μάθει απέξω 1 έως 3 από τις αγαπημένες σας ιστορίες.

6α. Να ξέρετε ένα ή και περισσότερα τραγούδια.

6β. Οποίος γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο που μετακινείται εύκολα, ας το έχει μαζί του.

  1. Να έχετε μαζί σας ένα αντικείμενο, που σας ήρθε στο μυαλό όταν διαβάζατε τις ιστορίες.
  2. Να έχετε μαζί σας μία φωτογραφία, που σας ήρθε στο μυαλό όταν διαβάσατε τις ιστορίες.
  3. Να έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο και ένα στυλό ή ένα μολύβι.
  4. Και νερό.

 

*Διεύθυνση Σχολής Θεάτρου «Δήλος»: Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών. Το συνολικό κόστος για τις 12 συναντήσεις είναι 80 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με τη Χαρά Τζόκα για την παράσταση "Σκαλωσιά"
Επόμενο άρθροΑνοιχτό κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες 18-35 ετών από τον Θωμά Κινδύνη και τις Μορφές Έκφρασης