Συνέντευξη με την Ελένη Δαφνή από την παράσταση «Χορεύοντας στην ομίχλη»

12180171_10153539770206355_1869719926_n

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Ποιες οι σπουδές σου και τα πρώτα βήματα στο θέατρο;
Αποφοίτησα από τη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 2010 και από τότε ψάχνω, μελετάω και δοκιμάζω τεχνικές, που με εξελίσσουν σαν άνθρωπο και σαν ηθοποιό. Η ζωή μου στο θέατρο ξεκίνησε πολύ νωρίς. Παιδί ακόμα έπαιξα και εργάστηκα στο θέατρο. Τελειώνοντας τη Σχολή είχα την τύχη να συνεργαστώ με αρκετούς, αξιόλογους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και δυο χρόνια αργότερα να δημιουργήσω μαζί με τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, τον Μάνθο Καλαντζή και άλλους σημαντικούς συνεργάτες την Θεατρική Ομάδα Γέφυρα.

22-1024x683

Ποιοι ρόλοι σου προκαλούν το ενδιαφέρον ;
Για μένα η αρχή είναι το έργο. Ένα έργο που να μιλάει στην ψυχή μου. Να εκφράζει τις πιο ενδόμυχες σκέψεις μου. Οι ρόλοι που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι τα μικρά ή μεγάλα κομμάτια, που συμπληρώνουν αυτό το παζλ.

Είναι κάποιοι ηθοποιοί /σκηνοθέτες τους οποίους θαυμάζεις και θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί τους;
Βέβαια. Ελπίζω μόνο όταν συνεργαστώ να μην αλλάξω γνώμη!! (αστειεύομαι)! Το ευτύχημα για μένα είναι ότι αυτά τα χρόνια μπόρεσα να συνεργαστώ και συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που είτε θαύμαζα από παλιά, είτε θαύμασα στην πορεία.

redlips

Πες μας για το ρόλο που ερμηνεύεις αυτή την περίοδο στην παράσταση «Χορεύοντας στη ομίχλη».
Η Ruth Ellis είναι η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στο Λονδίνο λόγω της εν ψυχρώ δολοφονίας του εραστή της. Μια αυτοκαταστροφική προσωπικότητα, ευάλωτη και ανασφαλής. Αναζητά τη δόξα μιας κινηματογραφικής star, όμως η ανάγκη της για αγάπη και προσοχή την οδηγεί στον φόνο. H ιστορία της διαδραματίζεται στο Λονδίνο του ‘50, που τότε χαρακτηριζόταν από τζαζ ήχους, άφθονο ποτό και μοιραίες γυναίκες. Όλη η παράσταση είναι βασισμένη στην ατμόσφαιρα του κινηματογραφικού Noir.

16-1024x683

Συμμετέχεις και κάπου αλλού;
Αυτή τη στιγμή κάνω πρόβες για δυο νέες παραγωγές. Στις 21 Νοεμβρίου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη το έργο «Οι αλλοπαρμένοι» των Μίντλετον και Ρόουλεϋ στο Θέατρο «Κάτω απ’τη γέφυρα» και στις 5 Δεκεμβρίου  «Ο μικρός Εγιολφ» του Ίψεν (η τέταρτη παραγωγή την Ομάδας Γέφυρα) σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Θεωρείς τον εαυτό σου έτοιμο για «μεγάλους» ρόλους;
Δεν χαρακτηρίζω ποτέ έναν ρόλο μικρό, μεσαίο, μεγάλο κ.τ.λ. Ο κάθε ρόλος έχει τη δική του σημαντικότητα μέσα στο έργο και τη δική του δυσκολία στο να αποδοθεί. Μπορώ να πω, όμως, ότι έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά και είμαι ανοιχτή σε κάθε πρόκληση.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτά Εισαγωγικά Μαθήματα & παρουσιάσεις σεμιναρίων στο Μικρό Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθροΥποβολή συμμετοχών για το 7ο Pocket Theatre Festival