Συνέντευξη με την ηθοποιό Καλλιρρόη Μυριάγκου για την παράσταση "Confess / Εξομολογηθείτε"

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πλατής

Αν και το κοινό σας γνώρισε μέσα από την τηλεόραση, όπως γίνεται συνήθως, καταφέρατε να διαγράψετε μια πορεία με σημαντικούς ρόλους που σας έδωσαν τη δυνατότητα να δείξετε πολλές και διαφορετικές πτυχές του ταλέντου σας. Ήταν επιλογή ή απλά έτυχε;

Πάντα η σχέση μου με το θέατρο είχε μια συνεχή ροή. Εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια που τελείωσα την Δραματική Σχολή ήταν πάντα ο χώρος που εκπαιδευόμουν , αναζητούσα ,ονειρευόμουν και επέστρεφα πάντα για να βρω το κέντρο μου. Στην περίπτωση μου δεν ήταν τυχαίο .

Στην παράσταση "Confess / Εξομολογηθείτε" πως πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε;

Ανταποκρίθηκα αμέσως στην πρόταση της Όλγας Ποζέλη. Την θαυμάζω και την εκτιμώ πολύ ,για την δουλειά της - δεν είναι εύκολο να έχεις μια ομάδα τόσα χρόνια να παλεύεις και να αντιστέκεσαι. Πάντα είμαστε σ επαφή και επικοινωνία ,έχουμε συνεργαστεί άλλες 3 φορές στο παρελθόν .Με ενδιαφέρει πολύ όλο αυτό το υλικό και η σπουδή του Devised theater και έχω κι εγώ δουλέψει παλιότερα και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με αντίστοιχες ομάδες. Είναι ένας τρόπος που αναζητώ και επιστρέφω για να ξεβολεύομαι να ακροβατώ το υλικό του performer και τα όρια του πάντα με γοητεύει .

Οι θεατές σε κάθε παράσταση είναι μόλις 4 λόγω της συνθήκης. Θα προτιμούσατε να έχετε περισσότερους θεατές όπως συνήθως;

Η συνθήκη του Confess της παράστασης μας, έχει πολύ ενδιαφέρον και για το κοινό και για τον performer .Είναι μία σχέση αμφίδρομη που φτιάχνει ένα πεδίο ενεργειακής δόνησης υψηλής ,σχεδόν γεννιέται στο εδώ και τώρα το δρώμενο ,είναι μυστηριακό .Έρχομαι από μια παράσταση το χειμώνα στο Παλλάς με πολύ κόσμο και πάνω στην σκηνή και κάτω ,οπότε αυτό που συμβαίνει τώρα να παίζω για 4 θεατές έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι εξίσου απαιτητικό !

Έχει συμβεί κάποιο απρόοπτο στην παράσταση;

Συμβαίνουν πράγματα ενδιαφέροντα και συγκινητικά ,σώματα που στην αρχή έρχονται τόσο κουμπωμένα ,κλειστά και σιγά σιγά ανοίγουν, αφήνονται στην συνθήκη ,πειραματίζονται και οι ίδιοι, χορεύουν.

Επόμενα σχέδια στο θέατρο;

Συζητώ διάφορα ενδεχόμενα για τον χειμώνα ,είναι όλα ακόμα ανοιχτά ,σίγουρα θα κάνω όμως θέατρο και θα διδάσκω .

Μια ευτυχισμένη μέρα σας τι περιλαμβάνει;

Μια ευτυχισμένη μέρα μου να έχω χρόνο και να κάνω όσα αγαπώ .Να περνάω ώρες με τον σκύλο ,να διαβάζω, να κάνω yoga να περπατώ άσκοπα και να χαζεύω στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου να βλέπω τους φίλους μου που μου έχουν λείψει πολύ !

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Οι Lyons"
Επόμενο άρθροΔίμηνο εργαστήρι Θεατροθεραπείας με τη Κατερίνα Χάσκα