Συνέντευξη με τον standup comedian Ανδρέα Πασπάτη με αφορμή την παράσταση “Solo”

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Λιγνού

Μετά από τα απανωτά sold out της προηγούμενης σεζόν, επιστρέφεις δυναμικά για ακόμα περισσότερες δόσεις γέλιου και ανατροπών , το κοινό έχει ανάγκη από άπλετο χιούμορ;

Ελπίζω να έχει γιατί έχω εδώ ολόκληρη παράσταση κωμωδίας γεμάτη αστεία. Θα ήταν κρίμα να είναι το κοινό σε φάση: Φίλε τι να το κάνουμε το γέλιο, είμαστε γεμάτοι, κάτι σε ντοκιμαντέρ δεν έχεις; Πάντως ως τώρα δεν έχω κανένα παράπονο, ο κόσμος έρχεται και όλοι περνάμε καλά!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τα κείμενα σου;

Η καθημερινότητα θα πω. Πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου και σε εμένα.

Μοιράσου μαζί μας μια προσωπική ιστορία που σου έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσεις το standup.

Το σταντ απ το ανακάλυψα κατά λάθος βλέποντας βίντεο στο youtube και ενθουσιάστηκα. Όταν άρχισα να μιλάω στην τότε παρέα και τη σχέση μου για το σταντ απ με τον εφηβικό μου ενθουσιασμό, αυτοί με τον δικό τους αντίστοιχα εφηβικό ενθουσιασμό και την άγνοια που σε διακατέχει στις ηλικίες αυτές, με παρότρυναν να δοκιμάσω να γράψω ένα κείμενο μόνος μου και να το ξεκινήσω. Αυτό έκανα. Δεν πήγε καλά προφανώς τις πρώτες φορές. Αλλά αυτό είναι το καλό του να είσαι έφηβος και να έχεις όρεξη χρόνο και άγνοια. Συνέχισα και κάποια στιγμή έγινα και καλός… περίπου προχθές πρέπει να έγινε αυτό στο μεταξύ.

Πρόζα ή standup και γιατί;

Ε, stand up γιατί αν δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

Στη τηλεόραση πιστεύεις ότι υπάρχει χώρος για standup comedy και αν όχι γιατί;

Σίγουρα υπάρχει χώρος για κωμικούς. Μεγάλη συζήτηση είναι αυτή. Το κακό είναι πως η τηλεόραση είναι κάπως αρτηριοσκληρωμένη και δεν ψάχνει νέα πράγματα εύκολα. Βέβαια στο εξωτερικό υπάρχουν άπειρες πλέον εκπομπές με κωμικούς και ελπίζω να έρθει και εδώ αυτό. Νιώθω πως υπάρχει πλέον το έδαφος για να γίνει σωστά.

Ένα ηθοποιός του παρελθόντος που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει άψογα αυτό το είδος σου έρχεται στο μυαλό.

Βέγγος; Νιώθω πως είχαμε πολύ καλούς κωμικούς ηθοποιούς με τρομερά κωμικά ένστικτα και ο συγκεκριμένος είναι μεγάλο παράδειγμα αυτών. Επίσης για κάποιο λόγο και την Άννα Παναγιωτοπούλου θα μπορούσα να φανταστώ πολύ εύκολα να το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Τι έπεται…

Τώρα το “Σόλο”, που είναι η τωρινή μου stand up παράσταση, κλείνει σιγά σιγά τον κύκλο της με κάποιες τελευταίες παραστάσεις σε Αθήνα και επαρχία, οπότε όπου την βρεις τρέχα να την δεις. Τον Σεπτέμβριο κανονίζω να γίνει και η βιντεοσκόπηση και να ανέβει στο κανάλι μου στο youtube, μαζί με τις δύο προηγούμενες (το “Τσάι Party” και το “Διαβάστηκε” που είναι ήδη ανεβασμένα και μπορείς να τα δεις δωρεάν). Ξεκίνησα σιγά σιγά να γράφω και την επόμενη παράσταση. Πέρα από το stand up τρέχουν και άλλα προτζεκτ με σκετς, βίντεο και κάποια που ακόμη δεν μπορώ να ανακοινώσω αλλά αν με ακολουθείς στα σόσιαλ θα τα μάθεις μόλις έρθει η ώρα τους!

Πληροφορίες για την παράσταση: εδώ