Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea

1_destination_peiraeus

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα –

Climbing the sea".

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ,ως  πύλη πολιτισμού,   σε μια πόλη -  πύλη της Μεσογείου, εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον ΟΛΠ,  με σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού: τόπο διαλόγου και  ανταλλαγής με τους άλλους λαούς.

"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα -  Climbing the sea", σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή,  είναι η πρώτη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο χώρο της πύλης Ε11, στην προβλήτα όπου θα καταπλεύσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο. ( 19.00 )

Πρόκειται για μια δράση, με «πολιτικό» χαρακτήρα,  μέσω της οποία το ΔΘΠ,  παρεμβαίνει στον χώρο του τουρισμού και ειδικότερα της κρουαζιέρας.

ΔΥΣΗ ΗΛΙΟΥ

Η παράσταση "Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα -  Climbing the sea" είναι μια σύνθεση  θραυσμάτων από αρχαίες τραγωδίες, έργα των Β.Κορνάρου – Ερωτόκριτος-  Γεώργιου Χορτάτση Ερωφίλλη  , Σπυρίδωνος Περσιάδη  -Γκόλφω , ποιήματα των Παλαμά, Σεφέρη και Ελύτη και παραδοσιακά τραγούδια. Επίσης θα ερμηνευτούν από λυρικούς καλλιτέχνες τα παρακάτω έργα: «Κατολοφυρομαι» α’ στάσιμο από τον Ορέστη του Ευρυπίδη, Che faro senza Eurydice, άρια του Ορφέα από την όπερα του Γκλούκ,  Ορφέας και Ευρυδίκη,  Με τ’ αστεράκι της αυγής από το Μπαλέτο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για ένα  μικρό ταξίδι, διάρκειας 1 ώρας,  στην οποία συναντιούνται τα  έργα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τη λαϊκή μουσική, την ελληνική παράδοση την ποίηση των μεγάλων μας ποιητών.  Η παράσταση "Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα -  Climbing the sea", είναι ένα  καλωσόρισμα στους ξένους τουρίστες  με όχημα τον ελληνικό πολιτισμό.

Το θέατρο, η μουσική και ο λόγος των ποιητών θα προσφέρουν  μια μικρή αλλά πλούσια γεύση των ήχων, των χρωμάτων, των εικόνων ολόκληρης της Ελλάδας.

8dfd8f3ebac2ac71f557738e47ffd758_XL

Ταυτότητα της παράστασης.

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής, Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου, Τραγούδι: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Άρπα: Λίλια Εσίποβα, Φλάουτο: Εύη Μάζη

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Σταύρος Γιαννακόπουλος, Μικές Γλύκας, Μικαέλα Δάνα

Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Ελευθεριάδου

Ελένη Ζουρελίδου, Σπέρη Κανάτα, Αγγελίνα Κλαυδιανού

Νίκος Μαρνάς, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Εμμανουέλα Μπαριτάκη, Ειρήνη Νιώτη, Νικόλαος Ντούρος, Ουρανία Πολυχρονάκη

Νίκη Σπανού, Ιωάννα Τσακίρη, Νίκος Τσιμάρας

Θανάσης Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ψυχογυιός