θεατρικό εργαστήρι από τον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ PLEIADES

Ο Χώρος Τέχνης&Πολιτισμού Pleiades, ανακοινώνει την έναρξη Θεατρικού εργαστηρίου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Στο θεατρικό εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την Τέχνη του Θεάτρου αλλά και να ενταχθούν στην Θεατρική Ομάδα η οποία θα δημιουργηθεί από τους ίδιους τους μαθητές.

Ο συμμετέχων στο Θεατρικό εργαστήρι, θα καταρτίζεται στα βασικά μαθήματα της Θεατρικής Τέχνης (Ιστορία Ελληνικού και Παγκόσμιου Θεάτρου, Τεχνικές Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού, Θεατρική Αγωγή, Ανάγνωση θεατρικών έργων και ασκήσεις υποκριτικής πάνω σε θεατρικά κείμενα κλπ.) και θα συμμετέχει στις καλλιτεχνικές δράσεις της θεατρικής ομάδας που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (18+)

Η διδασκαλία και η σκηνοθετική καθοδήγηση θα γίνεται από την ηθοποιό-σκηνοθέτιδα Μαριάννα Καστανία.

Λίγα λόγια για την Μαριάννα Καστανία:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί της Ικαρίας. Είναι απόφοιτος και αριστούχος της Ανωτάτης Δραματικής Σχολής «Επαγγελματική Σχολή Δραματικής Τέχνης Θεάτρου Αθηνών» και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών-Ακαδημία Μονάχου. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος (ΕΡΑ- ΚΥΠΡΟΣ, Απόδημος Ελληνισμός). Έχει συγγράψει δύο βιβλία (προς έκδοση), «Ένας γυάλινος κόσμος-Οι μικροί μου φίλοι», «Μια μέρα πάνω στη Γη». Διετέλεσε υπεύθυνη του Θεατρικού τμήματος του Δήμου Χαϊδαρίου (Διδασκαλία-Σκηνοθεσία).

Η δημιουργία της θεατρικής ομάδας «Πλειάδες», είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης και του μακροχρόνιου οράματος της ηθοποιού-σκηνοθέτιδας Μαριάννας Καστανία,  δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, να βιώσουν την πρωτόγνωρη  εμπειρία της θεατρικής καθοδήγησης και άμεσης δράσης πάνω στο θεατρικό σανίδι, χρησιμοποιώντας την δική της ξεχωριστή μέθοδο.

Έναρξη εγγραφών : 20/07-30/09

 Τόπος : Χώρος Τέχνης&Πολιτισμού Pleiades (Κοδράτου 9, Μεταξουργείο)

 Ημέρες Μαθημάτων : Δευτέρα και Τρίτη

Ώρες Μαθημάτων: 18.00-20.30 μ.μ.

Εγγραφή: 10 ευρώ

Μηνιαίο Κόστος: 50 ευρώ

Όριο συμμετεχόντων στο Θεατρικό Εργαστήρι: 20 άτομα (για την εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου)

email: [email protected]
facebook: Χώρος Τέχνης&Πολιτισμού Pleiades
facebook: Marianna Kastania
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6909223809-6934652541