Θεατρικό εργαστήρι Μικρού Βορρά

Φέτος εγκαινιάζουμε ένα θεατρικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, για όσους χρησιμοποιούν το θέατρο στη δουλειά τους με παιδιά και εφήβους, για όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να οξύνουν το δημιουργικό τους πνεύμα, σε όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους δυναμικό, και φυσικά σε όσους θέλουν να κοιτάξουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους!
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, και κυρίως των εκπαιδευτικών, με τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους θεατρικής αγωγής, με σκοπό να τις μεταφέρουν στη σχολική τάξη.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ηθοποιός και μέλος του μικρού βορρά από την ίδρυσή του.

Σε τακτική βάση θα πραγματοποιούνται σεμινάρια κι από τους συντελεστές του μικρού βορρά, αλλά κι από έμπειρους συνεργάτες της θεατρικής και καλλιτεχνικής αγωγής.

 

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

-Προσαρμογή και καλλιέργεια της δυναμικής μιας ομάδας κατου ατόμου, μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων, και ιστορίες-παραμύθια, επιλεγμένα γι'αυτό το σκοπό.

-Εμβάθυνση, επεξεργασία ιδεών και σκέψεων, μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα.

-Αξιοποίηση μιας ιστορίας, και καλλιέργεια της αφήγησης.

-Καλλιέργεια και έρευνα του σώματος, με σκοπό την ελευθερία της έκφρασης.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, 17:00-20:00, στον πολυχώρο ''Ενώ'', Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη, και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαϊου.
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ/μήνα
Έναρξη: Τετάρτη 18/10
Μαθήματα γνωριμίας: Τετάρτη 4 και 11/10
Δηλώσεις συμμετοχής: 6934-600074, Τατιάνα Νικολαϊδου