Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης Νάξος Καλοκαίρι 2019 | Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Εργαστηρίων

Tο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι, για 4η συνεχόμενη χρονιά, μια σειρά εκδηλώσεων στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να δει το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες και για το έργο του, μεταφράσεις έργων του και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

Παράλληλα από τις αρχές Ιουλίου οι Ναξιώτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε θεατρικά εργαστήρια, να απολαύσουν μουσικές και κινηματογραφικές βραδιές και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων. Στις 24 και 25 Ιουλίου το Μουσείο θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη, που χάθηκε έναν χρόνο πριν στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Η Χρύσα Σπηλιώτη εγκαινίασε το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

[Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων του Μουσείου]


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

 1. Η ταινία της Τετάρτης. Από τη σκηνή στην οθόνη Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Κάθε Τετάρτη θα προβάλλεται μια ταινία βασισμένη σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Θα ακολουθεί συζήτηση. Εισήγηση: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και Κατερίνα Χάλκου.

Ώρα 21.00 (Από Τετάρτη 10 Ιουλίου μέχρι και Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019).

 

 1. 10 χορδές του αέρα και της θάλασσας

Μετά την περιοδεία του στις Η.Π.Α., ο Δημήτρης Κοτρωνάκης επισκέπτεται τη Νάξο για μία σειρά τριών ρεσιτάλ.

Δημήτρης Κοτρωνάκης, κιθάρα

Άρης Τσακάλης, βιολοντσέλο

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019Ώρα: 21:00

 

 1. Δυο βραδιές αφιερωμένες στη Χρύσα Σπηλιώτη

Προβολή της παράστασης «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος».

Κείμενο – ερμηνεία: Χρύσα Σπηλιώτη.

Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος  Ρεμούνδος

Τετάρτη 24 Ιουλίου - Ώρα: 21.00       

 

Μια παράσταση από την ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, με σκηνές από  θεατρικά έργα της Χρύσας Σπηλιώτη.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 – Ώρα: 21.00

 

 1. Παρουσίαση βιβλίου

Λιλής Βασιλάκη - Δαφερέρα: «Ανώ» Στη ροή του χρόνου. Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 – Ώρα 21.00 5.       Παρουσίαση βιβλίουΆννας Σωτρίνη: «Ταξιδευτές σε δυο ευθείες»Ποιητική συλλογήΠαρασκευή 2 Αυγούστου 2019- Ώρα 21.00

 1. Μουσικές περιπλανήσεις

Μία βραδιά με το Trio Sentimento

Yaroslav Tokarev, βιολί

Marina Kislitsina, βιολοντσέλο

Μαριλένα Σπαχή, πιάνο

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 - Ώρα 21:00

7.       Παρουσίαση βιβλίου                                                                                                       Γεωργίας Παρασκευά: «Η επιστροφή των παραμυθιών»Θεατρικό έργο για παιδιά    Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 – Ώρα 20.00 

 1. Μελωδίες απ’ τη Μεσόγειο και …πέρα απ’ τον Ατλαντικό

Δάφνη Πανουργιά, σοπράνο

Παναγιώτης Κραμπής, πιάνο

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 - Ώρα 21:00

 

9.       Παρουσίαση βιβλίου«Η Σκάλα μου η Μαγική!» Διαδραστική αφήγηση του νέου μουσικού βιβλίου της Ελένης ΚοντοπίδηΔευτέρα 12 Αυγούστου 2019 – Ώρα 20.00

 1. Ανάγνωση θεατρικού έργου.

Γνωριμία με ένα ακόμα θεατρικό κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και συζήτηση πάνω στους θεματικούς άξονες που αναφέρονται σ’ αυτό.

Σε σκηνοθετική επιμέλεια Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 -  Ώρα: 21.00 

 

 1. Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής. Για τέταρτη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι θεατρικής γραφής. Για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου.

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής στη μικρή της φόρμα με βάση μια κοινή θεματική, βιωματικές εμπειρίες και μυθοπλασία.

Με τη θεατρική συγγραφέα Νίνα Ράπη.                                                                                                                  (Διάρκεια 9 ώρες) 18, 19, 20 Ιουλίου 2019.

 1. ΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΦΥΣΗ-ΚΑ   Βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά.                                                                                                                 (Διάρκεια 6 ώρες). 8, 9 & 10 Αυγούστου 2019.
 2. Πώς περνάμε από το παιχνίδι στην παράσταση.
  Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών. Οργανώνουμε τη δική μας παράσταση, μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμούς. Από το παιχνίδι των ρόλων αφηγούμαστε τη δική μας ιστορία, κατασκευάζουμε το σκηνικό μας χώρο και τα κοστούμια μας. Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά.

(Κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00. Στο τέλος της περιόδου θα οργανωθεί μια βραδιά από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν με όλα όσα θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων. Από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 μέχρι 01 Σεπτεμβρίου 2019).

 

 1. Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες. Οργανώνοντας την παράσταση
  Προετοιμάζοντας τη θεατρική παράσταση μέσα από βιωματικές διαδικασίες, αυτοσχεδιασμούς και μέθοδο προσέγγισης των ρόλων. Με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

(Κάθε Τρίτη 20.00-22.00. Από την Τρίτη 09 Ιουλίου 2018, μέχρι 03 Σεπτεμβρίου 2018).

 1. Θεατρικό εργαστήρι "Πλάθοντας ένα ρόλο"

Βασικές γνώσεις και υποκριτικά εργαλεία για όποιον αγαπά το θέατρο και επιθυμεί να μάθει για αυτό.

Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, ασκήσεις συνόλου. Ομάδα και συνεργασία. Κοινός παρονομαστής η συν- κίνηση της ομάδας μέσα από τη θεατρική πράξη.

Με την Κατερίνα Γαβαλά.

(Διάρκεια: 3 ώρες). Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 – Ώρα 19.30

Οργάνωση Εργαστηρίων – Προγράμματος Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Για τα μουσικά δρώμενα που φιλοξενούνται στο χώρο του Μουσείου, (21/07/2019, 04 & 11/07/2019) την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Αλέξανδρος Καλογεράς.

 

Ιnfo:

Τοποθεσία: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος επίσκεψης στο Μουσείο: 2€, 1€ (μειωμένο)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619

Email: [email protected]