Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Πιστοποιημένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

Η Παιδαγωγική Θεάτρου και το Θεατρικό Παιχνίδι συνιστούν ένα έρευνας κι εφαρμογής σε ένα μαθησιακό περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα εξέλιξης των παγιωμένων τρόπων διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Έτσι, το Θέατρο στη διδακτική μεθοδολογία τόσο εντός όσο κι εκτός της σχολικής τάξης αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Το Aegean College με την υποστήριξη του eidikospaidagogos.gr  διοργανώνει πιστοποιημένο πρόγραμμα 160 ωρών με θέμα:

«Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ή μη που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού και πώς αυτή χρησιμοποιείται στην ειδική αγωγή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Professional Diploma μιας και το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο (160 ώρες).

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν την ειδική αγωγή μέσα από τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού και να την εφαρμόσουν σε πρακτικό επίπεδο. Το εργαλείο αυτό μέσω του οποίου διεξάγεται η διά του θεάτρου παίδευσις, λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα, θα αποτελέσει τόσο τον τελικό στόχο, όσο και το μέσο της ίδιας της επιμόρφωσης.

Το θεατρικό παιχνίδι βλέπει το παιδί μέσα στο μαθητή και την ανάγκη για αποδόμηση κι εκ νέου δόμηση της καθημερινότητάς του. Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε το παιδί να βιώσει, να εκφράσει και να μεταμορφώσει τον ιδιόμορφο και μυθικό του κόσμο. Μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσονται οι δεξιότητες και οι ικανότητες του παιδιού όπως η συναισθηματική και διαπροσωπική νοημοσύνη, ο συγκινησιακός διάλογος, η λειτουργική επικοινωνία κ.ά. Μέσω της διά θεάτρου παίδευσης, ο ενήλικας μπορεί να προσεγγίσει τη διαδικασία του παιχνιδιού που ίσως να έχει χαθεί στην επεισοδιακή του μνήμη.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 AegeanOmiros Studies, τον αναγνωρισμένο, από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας,φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

Δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού από διεθνή φορέα μετά από αξιολόγηση (Πιστοποίηση Pearson)!!!

Κόστος συμμετοχής: 450€ επαγγελματίες – 380€ φοιτητές & άνεργοι

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 32 11 228 – [email protected]

Τόπος διεξαγωγής: Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα)

Για τη διαφορά της μεθόδου παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού με κάποιον που ισχυρίζεται πως κάνει θεατρικό παιχνίδι, πατήστε:

https://goo.gl/2KtVRp

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη μέθοδο πατήστε: 

https://goo.gl/3dBFsm

Προηγούμενο άρθροΗ Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, στη «Σοφία»
Επόμενο άρθρο"Έφυγε" η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη