Θέατρο και εικαστικά - σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Mimi & Mou

Το θέατρο και τα εικαστικά στην εκπαίδευση

Τρίμηνο σεμινάριο στο Mimi & Mou για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, και όσους επαγγελματίες ασχολούνται με ομάδες παιδιών!

Πώς μπορεί  ένας εκπαιδευτικός να εμπλουτίσει τη διδασκαλία του, να έρθει πιο κοντά στους μαθητές του και να κάνει πιο βιωματική και ενδιαφέρουσα την ύλη που διδάσκει;

Το Mimi & Mou διοργανώνει τρίμηνο σεμινάριο για το θέατρο και τα εικαστικά στην εκπαίδευση από 5 Φεβρουαρίου έως και 29 Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί και εμψυχωτές του Mimi & Mou με πολυετή εμπειρία στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης και του θεάτρου και των εικαστικών για παιδιά διοργανώνουν ένα εξειδικευμένο σεμινάριο με στόχο να προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις τεχνικές και τα εργαλεία ώστε να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το θέατρο και τα εικαστικά στην τάξη τους.

Τα θεατρικά παιχνίδια, ο αυτοσχεδιασμός, η καλλιτεχνική εμψύχωση είναι κάποια από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο σύγχρονος εκπαιδευτικός, για να νιώσει πιο ασφαλής απέναντι στις νέες παιδαγωγικές ανάγκες της εποχής μας. Σε αυτόν τον τρίμηνο κύκλο συναντήσεων οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο του εργαστηρίου θεάτρου θα έρθουν σε επαφή με δεκάδες θεατρικά παιχνίδια, με την τεχνική του αυτοσχεδιασμού και της δραματοποίησης, με την τέχνη της καλλιτεχνικής εμψύχωσης και θα κληθούν να γίνουν συν-δημιουργοί, να δράσουν, να φανταστούν, να γίνουν για λίγο παιδιά, ώστε να θυμηθούν τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους.

Στο εικαστικό σκέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί προσεγγίζουν τις εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, εικαστικές κατασκευές κ. α.) ως εργαλείο τους στην διδασκαλία. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να ερευνούν, να πειραµατίζονται και να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους στο χειρισμό απλών υλικών και µέσων δηµιουργώντας εικαστικά έργα. Εξοικειώνονται με την ορολογία, τα σύµβολα, τα µορφικά στοιχεία και τις µορφές που χρησιµοποιούν οι εικαστικοί καλλιτέχνες. Μαθαίνουν να κάνουν κολάζ, σχέδιο, ψηφιδωτό και κατασκευές με πηλό ώστε να  εμπλουτίζουν τις διδακτικές ενότητες.  Γνωρίζουν σημαντικούς καλλιτέχνες καθώς και ποικίλων µορφών εικαστικά έργα τέχνης,  τα κατανοούν και  τα αναλύουν, με στόχο να εκτιµήσουν την ελληνική και την παγκόσµια πολιτιστική κληρονοµιά, ώστε να χρησιμοποιούν την τέχνη ως έμπνευση στην διδασκαλία τους και να ολοκληρώνουν την κάθε διδακτική ενότητα με ατομικές ή ομαδικές  κατασκευές των μαθητών τους.

 

Διδάσκουν οι:

Δήμητρα Βλάχου, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός και ηθοποιός

Δημήτρης Ζαφειρίου, εκπαιδευτικός, εικαστικός και σχεδιαστής μόδας

 

Κάθε Τετάρτη 5:30-8:30 μ.μ. / κόστος συμμετοχής: 350€

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα 210 3809461, 6977257327, 6977800278, καθημερινά 16:00 - 21:00 και στο [email protected] / www.mimiandmou.com

Ζωοδόχου Πηγής 58 (Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο)

Φωτογραφίες: Γιώργος Φιοράκης / Εικαστικό: Τζανής Παλιουδάκης

Προηγούμενο άρθροΣεμινάρια στον Ίασμο
Επόμενο άρθροΕπίσημη για τα «Αξύριστα Πηγούνια» Του Γιάννη Τσίρου