Θέατρο «Λύχνος» | Προγραμματισμός παιδικής σκηνής 2017-18

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Εταιρία Θεάτρου "W.T.F - ACT" και η L & S Υπηρεσίες Θεατρικού Θιάσου συνεργάζονται στο παιδικό θέατρο. Η “L & S” η οποία εξειδικεύεται τα τελευταία χρόνια στο παιδικό θέατρο, με μεγάλη επιτυχία, σε διάφορες σκηνές της Αθήνας, μαζί με την “W.T.F - ACT” εταιρία θεατρικών παραγωγών η οποία ανήκει στο δυναμικό της 4 o’ clock Group, συμπράττουν και αναλαμβάνουν στο Θέατρο Λύχνος τέχνης & πολιτισμού την παιδική του σκηνή, κατ’ αποκλειστικότητα, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Με στόχο τη δημιουργία παιδικών θεατρικών παραστάσεων, θα παρουσιάσουν ένα ευρύ πρόγραμμα διαδραστικών προτάσεων ψυχαγωγίας για το παιδί, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους τη νέα θεατρική σεζόν το Σεπτέμβριο 2017.

Για το έτος 2017-2018 θα παρουσιάσουν 3 παραστάσεις για παιδιά κάθε Σάββατο και Κυριακή, ως ακολούθως:

 

  • "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" - κάθε Σάββατο στις 17:00
  • "Παπουτσωμένος Γάτος" ~3ος χρόνος επιτυχίας~ - κάθε Κυριακή στις 13:00
  • "Κοντορεβυθούλης... ένα musical για παιδιά" ~2ος χρόνος επιτυχίας~ - κάθε Κυριακή στις 15:00

 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

«Ο Γύρος Του Κόσμου Σε 80 Ημέρες»

Ο πιο πολυταξιδεμένος ήρωας των παραμυθιών, Φιλέας Φογκ με τη βοήθεια του υπηρέτη του Πασπαρτού κάνουν το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής τους με κίνητρο ένα στοίχημα του πρωταγωνιστή. Περνώντας από διάφορες χώρες του κόσμου συναντούν μια πριγκίπισσα η οποία τους ακολουθεί σε αυτή την περιπέτεια.

Με την αποκλειστική βοήθεια των παιδιών που γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του ταξιδιού, θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες! Μία απόλυτα διαδραστική παράσταση όπου σαν στόχο της έχει να διδάξει στα παιδιά το χρόνο και πόσο πολύτιμος είναι στη ζωή μας αλλά και την ομαδικότητα, τη φιλία και τη γνωριμία με άλλες χώρες και πολιτισμούς. Μέσα από παιχνίδια, τραγούδι και χορό οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην πλοκή του έργου με σκοπό την επίτευξη του στόχου τους.

Από 30 Σεπτεμβρίου 2017 κάθε Σάββατο στις 17:00

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός, Νίκος Λημνιός

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Νίκος Λημνιός/Κώστας Παντελιάς (β’ διανομή), Στέλλα Δημάκη, Θοδωρής Κατσαρός.

 

ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ  ΓΑΤΟΣ

«ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ  ΓΑΤΟΣ» ~3ος χρόνος επιτυχίας~

Ο πιο γοητευτικός γάτος όλων των παραμυθιών βοηθά το φτωχό αφεντικό του να γίνει ένας μεγάλος Βασιλιάς. Μέσα από παιχνίδια, χορό και την συμμετοχή των παιδιών ο σκανταλιάρης γάτος γίνεται αχτύπητο δίδυμο με το αφεντικό του και αναστατώνουν ένα ολόκληρο χωριό. Έλα μαζί με την μαμά και τον μπαμπά σου, να βοηθήσεις το πιο διασκεδαστικό θεατρικό δίδυμο, να κυνηγήσεις ροζ λαγούς, στρουθοκαμήλους και να χορέψεις όσο ποτέ.

Στόχος του έργου είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βιώσουν μια ιστορία, μέσα από τη συμμετοχή τους στις διαδραστικές παραστάσεις και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

Φιλική Συμμετοχή:  Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

 Από 1 Οκτωβρίου 2017 κάθε Kυριακή στις 13:00

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός

ΠΑΙΖΟΥΝΝάντια Αντωνίου, Κώστας Παντελιάς (μάγος Costa Funtastico), Γιάννης Στραπέλης, Μαρία Γραμματικάκη

 

 

ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗΣ... ένα musical για παιδιά

«ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗΣ... ένα musical για παιδιά» ~2ος χρόνος επιτυχίας~

Το γνωστό σε όλους παραμύθι γίνεται musical για τους μικρούς μας φίλους! Η παράσταση μας ταξιδεύει στην Παραμυθοχώρα, όπου οι Δράκοι έχουν φυλακίσει την Ειρήνη. Εκεί θα συναντήσουν ένα πουλί που κάνει show, μία πονηρή αλεπού και δύο νεράιδες. Με τη βοήθεια όλων αυτών προσπαθούν να γλιτώσουν από τους κακούς δράκους και αναλαμβάνουν να ελευθερώσουν την Ειρήνη και να γυρίσουν στους γονείς τους. Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα θα ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του θεάτρου μέσα από την πολυαγαπημένη ιστορία του Κοντορεβυθούλη η οποία είναι μια διασκευή των Κ. Κόνιαρη και Θ. Κατσαρού, βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό παραμύθι (Le Petite Poucet) του Charles Perrault.

Το έργο έχει εμπλουτιστεί με μηνύματα σύγχρονα και διαχρονικά και θίγονται θέματα όπως η ηθική, η ομαδικότητα, η φιλία και η αγάπη για την οικογένεια. Ακόμα, προσαρμοσμένη στην εποχή μας, παρουσιάζει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η τεχνολογία ανάλογα με τη χρήση της. Τέλος, ακολουθώντας τις αρχές του μιούζικαλ, κυριαρχούν η μουσική και ο χορός με διάφορα γνωστά μουσικά ακούσματα και πολλά είδη χορού. Η παράσταση καθ' όλη τη διάρκειά της είναι διαδραστική, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν, να παίρνουν πρωτοβουλίες,  να ασκούν τη μνήμη τους αλλά και την κρίση τους προς το καλό και το κακό.

 Από 1 Οκτωβρίου κάθε Kυριακή στις 15:00

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός

Παίζουν: Στέλλα Δημάκη, Στεφέλενα Κόνιαρη, Θοδωρής Κατσαρός, Σοφία Ζυγούμη, Κωνσταντίνος Τζηλίνης, Στέλα Καπετάνιου.

Αφήγηση: Μαρία Παπαγαβριήλ

 

Official Trailer Παραστάσεων:  

Ηλεκτρονική Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-lixnos-texnis-kai-politismou/paidiki-skini/

Info

Τηλ. κρατήσεων: 698 079 8469

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε ηλικίες 2-8 ετών.

*Ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους, γκρουπ, παιδικά πάρτι και άλλες εκδηλώσεις.

Επικοινωνία για θέματα παραστάσεων: κ. Νίκος Λημνιός, 698 079 8469                  κ. Κωνσταντίνος Τζηλίνης, 697 3057 757

e-mail: [email protected]

 

Social Media

ΠαιδικήΣκηνή:  https://www.facebook.com/paidikotheatro/

W.T.F-ACT: https://www.facebook.com/wtfactgr/

L&S: https://www.facebook.com/LandS.ypiresies.theatrikou.thiasou/

4oclock Group: https://www.facebook.com/4oclock.gr/

Προηγούμενο άρθροStudio Κυψέλης | Δήλωση συμμετοχών στο «Triple Third Festival»
Επόμενο άρθροΕργαστήρι φωνής και κίνησης της «chorPus visual»