Θεσσαλικό Radio Plays | Η Βέρα του Δημήτρη Κεχαΐδη

Με τη Βέρα του Δημήτρη Κεχαΐδη ολοκληρώνεται την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος ραδιοφωνικών θεατρικών έργων που απηχούν το κλίμα των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών.

Η Βέρα ανέβηκε για πρώτη φορά από το Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Το έργο αναφέρεται στην αντιφατική μεταπολεμική πραγματικότητα και στα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας του Νεοέλληνα που την βιώνει.

Τρεις ηλικιωμένοι, μοναχικοί άντρες, που ζουν στην επαρχιακή πόλη της Λάρισας και δεν γεύτηκαν τις χαρές της ζωής και του έρωτα συζητούν για τη Μαρία. Μια όμορφη γυναίκα, η οποία έχει επισκεφθεί τον έναν από τους τρεις στο κοσμηματοπωλείο του, για να του παραγγείλει μια βέρα. Η Μαρία γίνεται γι΄ αυτούς η αφορμή, για να βιώσουν με τη φαντασία τους ότι δεν έζησαν και ότι θα δώσει για λίγο νόημα στην αδιέξοδη και μίζερη ζωή τους.

Οι ήρωες της Βέρας, πρόσωπα λαϊκής καταγωγής, που βασανίζονται από μοναξιά και τη φθορά των γηρατειών, πλάθουν μια φανταστική ιστορία γύρω από τη Μαρία για να κρατηθούν στη ζωή. Ο έρωτας είναι η ίδια η ζωή. Αν δεχτούν ότι τελείωσαν ερωτικά, είναι σαν να αποδέχονται ότι η ζωή τους τελείωσε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν στην πραγματικότητα μας προκαλεί το γέλιο την ίδια στιγμή που μας γεμίζει πίκρα. Ο Προκόπης, ο Μήτσος και ο Κώστας είναι αυθεντικοί και σπαρακτικοί

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Χρήστος Σαπουντζής

Ηχοληψία και μίξη ήχου: Αλέξανδρος Ραγκούσης

Σχεδιασμός ήχου: Νίκος Γιατράκος και Αλέξανδρος Ραγκούσης.

Η ηχοληψία έγινε στα Studio της Basement Productions για το Θεσσαλικό Θέατρο.

Συντονιστείτε!

Προηγούμενο άρθροΣυναυλία στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 με την Πέννυ Μπαλτατζή και τον Δώρο Δημοσθένους
Επόμενο άρθρο“Εφυγε” ο σπουδαίος Κορίνθιος θεατράνθρωπος Γιώργος Τζαβάρας