Το εργαστήρι της Mel στον χώρο τέχνης 92 Art!

mel churcher seminar

Masterclass "Building a Life on Screen" με μια από τις μεγαλύτερες Acting & Dialogue coach στον κόσμο. Δίδεται πιστοποίηση παρακολούθησης.

17,18 & 19 Δεκεμβρίου 10:00-18:30 κάθε μέρα. (Υποχρεωτική παρακολούθηση και τις 3 μέρες)

«Όταν όλη η υπόθεση φαίνεται μια τρέλα, με κάποιο τρόπο εκείνη πάντα φαίνεται λογική»

Bob Hoskins

 

Βρετανίδα , η Mel Churcher καθοδηγεί μια μεγάλη γκάμα επαγγελματιών από εκκολαπτόμενους ηθοποιούς μέχρι μεγάλους σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου όπως Daniel Craig, Angelina Jolie, Keira Knightley, Jet Li. Από παρουσιαστές όπως Raymond Blanc και Goldie μέχρι τραγουδιστές όπως Tricky και Joss Stone. Από κορυφαία στελέχη εταιρειών και δικηγόρους μέχρι βασικούς διαιτητές του rugby.

Πρόσφατα project περιλαμβάνουν δουλειές της με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ακόλουθες ταινίες: The Lady, The Door, Sherlock Holmes, The Last Station, Control and Unleashed.

Όταν διδάσκει υποκριτική στον φακό η προσέγγιση της Mel χρησιμοποιεί πολλές καινοτόμες λύσεις, για να βρει τα κατάλληλα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν ολόκληρο το εύρος των δυνατοτήτων του κάθε ατόμου ειδικά. Το κλειδί της επιτυχίας της είναι ότι έχει αντιληφθεί τον κρίσιμο αυτό κρίκο μεταξύ φωνής, κίνησης και σκέψης.

«Η Mel Churcher ξεχωρίζει από πολλές acting coach ακριβώς επειδή είναι απόλυτα επίκαιρη-μία coach φωνής και υποκριτικής παγκοσμίου σεβασμού με ιστορικό που ξεχωρίζει.»

Natalie Boltt (Siege, The Cure, District 9, Nights in the Garden of Spain)

 

«Πριν 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας Unleashed, γνώρισα μια Βρετανίδα acting coach, μια υπέροχη κυρία, και μου έμαθε να παίζω. Μου είπε: να μην σκέφτεσαι ποτέ πώς θα παίξεις, απλά χρησιμοποίησε την καρδιά σου για να πιστέψεις σ’αυτό που κάνεις.»

Jet Li

 

Χώρος διεξαγωγής: Χώρος Τέχνης 92 Art. (Αρτέμωνος 77, Δάφνη. Μετρό Άγιος Ιωάννης)

Blog: http://92artplace.blogspot.com

Τηλέφωνο: 2155154944 & 6944446690 | email: 92artplace.blogspot.gr

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Αποστέλετε το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, γράφοντας στο θέμα “building a life on screen”. Εναλλακτικά καλείτε στα παραπάνω τηλέφωνα επικοινωνίας.

Η Mel διευθύνει παγκοσμίως εργαστήρια για επαγγελματίες ηθοποιούς και εκκολαπτόμενους. Κάθε εργαστήρι αποσκοπεί σε δουλειά με τον κάθε ένα από εσάς ατομικά και ξεχωριστά και σας εισάγει σ’ένα «toybox» μαγικών ασκήσεων και συμβουλών σχεδιασμένα έτσι που να φαίνεται η ζωή σου στον φακό.

Απευθύνεται σε ηθοποιούς και όσους έχουν λάβει κάποια εκπαίδευση στην υποκριτική ή έχουν εμπειρία αντίστοιχη.

Κλείστε θέσεις άμεσα.

Συμμετέχοντες: 200 ευρώ (επικονωνήστε για τους τρόπους πληρωμής)
Ακροατές: 100 ευρώ

«Πιστεύω στην συγχώνευση. Όλα τα μέσα επικοινωνίας είναι αλληλοσυνδεόμενα: φωνή, κίνηση και σκέψη. Στη ζωή μας δεν τα ξεχωρίζουμε και πιστεύω οτί δεν πρέπει να ξεχωρίζουν ούτε όταν ερμηνεύουμε ή παρουσιάζουμε. Η δουλειά μου ως coach φωνής, ηθοποιός, δασκάλα υποκριτικής, συγγραφέας και σκηνοθέτης μου έχει δώσει την δυνατότητα να καταλάβω το βάθος της φυσικής διασύνδεσης ολόκληρης της ανθρώπινης έκφρασης.

Όταν διδάσκω υποκριτική στον φακό, η προσέγγισή μου είναι καινούρια και διαφορετική. Κάποιοι coach διδάσκουν μεθόδους πρόβας, άλλοι τεχνικές για τον φακό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι και τα 2 είναι σημαντικά θεμέλια για τον ηθοποιό. Διδάσκω και τα δύο. Επίσης είμαι από τους ελάχιστους coach που χρησιμοποιούν κάμερα και Monitor στα εργαστήρια. Μ’αυτόν τον τρόπο, η προσωπική δουλειά της πρόβας οδηγεί στην μοναδική «πραγματικότητα» της δουλείας: δηλαδή και το τελικό αποτελεσμα στον φακό. Η κάμερα δεν καταγράφει όπως το μάτι. Έτσι στην εξάσκηση, είναι αναγκαίο για τον ηθοποιό να δει το αποτέλεσμα της δουλειάς του στον φακό.

Στις ταινίες και την τηλεόραη, δεν υπάρχει κοινό την στιγμή που γίνεται η ερμηνεία. Πρέπει να βρούμε την χαρά της παιδικότητας στο «παιχνίδι» του δρω-πιστεύω αληθινά. Είναι μια φανταστική-εικονοποιημένη ζωή. Πρέπει να αλληλεπιδρούμε αληθινά με τους συνεργάτες μας και το περιβάλλον. Δεν μπορούμε να «δείχνουμε» ή να «μοιραζόμαστε» ή να «εξηγούμε». Πρέπει να πιστλεψουμε ότι η κάμερα θα καταγράψει κάθε μας σκέψη. Να πιστέψουμε ότι το να σκεφτόμαστε και να αντιδράμε αληθινά αρκεί.

Πέρα από τις απαιτήσεις που δημιουργούνται από αυτό το μέσο, σπάνια γίνεται κάποια πρόβα. Ένας ηθοποιός πρέπει να έρχεται για γύρισμα προετοιμασμένος, με συγκεκριμένες εικόνες στο μυαλό του για κάθε τοποθεσία και άτομο που αναφέρεται στο σενάριο. Οι ηθοποιοί πρέπει να αναγνωρίζουν ξεκάθαρα τις διαφορές ανάμεσα στον εαυτό τους και στον ρόλο για να μπορούν ανα δουλέψουν το κομμάτι τους. Αλλά χωρίς ποτέ να χάνουν την μοναδικότητα του εαυτού τους! Ο ρόλος είσαι εσύ-“as if”.

Αλλά οι ηθοποιοί που παίζουν στον φακό πρέπει να κάνουν τη δική τους προσωπική προετοιμασία χωρίς να αποφασίζουν για το «πώς» θα παίξουν. Γιατί,αντίθετα με το θέατρο, μπορεί να μην έχουν γνωρίσει τους συνεργάτες τους, να μην έχουν μιλήσει αναλυτικά με τον σκηνοθέτη ή να μην έχουν δει καθόλου τον τόπο γυρίσματος. Αυτό χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο προσωπικής προετοιμασίας/πρόβας.

Στο «Πάμε»,ή με το που βλέπουμε το κοινό, κάθε μηχανισμός άμυνας ενεργοποιείται στον ηθοποιό ή παρουσιαστή: κλειδώνεται η αναπνοή του, στεγνώνει το στόμα, εκκενώνεται ο εγκέφαλος και η ζωή παγώνει. Το σώμα σου θέλει να επιζήσει από τον κίνδυνο–ούτε να παίξεις ούτε να παρουσιάσεις. Πώς διαχειριζόμαστε όλη αυτή την ενέργεια; Πώς την κάνουμε να λειτουργήσει υπέρ μας και όχι εναντίον μας;

Μια ζωή ολόκληρη, έχω συσσωρεύσει πολλές λύσεις, πηγές, παιχνίδια και συμβουλές για να λύσω αυτά τα μεγάλα αινίγματα. Αυτά περιλαμβάνουν αναπνοές και φωνητική δουλειά, αυτοσχεδιασδμούς, φυσικές μεταφορές, ενισχυτές αυτοπεποίθησης, παιχνίδια χαλάρωσης, μάσκες, πόζες και φυσικές τεχνικές.

Κάθε ηθοποιός, κάθε ρόλος και κάθε ταινία είναι διαφορετικά. Και κάθε φορά αυτό που ψάχνω, είναι να βρω το ειδικό κλειδί που θα ξεκλειδώσει το πρόβλημα του κάθε ατόμου, υπόθεσης και συνθήκης, για κάθε κείμενο, είδος και μέσο.»

 

Ακολοθούν σχόλια για τα εργαστήρια της στο Twitter:

Jamie Nichols @JamieNichols87 · Nov 15

Fantastic couple of days with some great actors & the incomparable @MelChurcher at @TheActorsCentre this week

 

Sibylle @SBLLE · Nov 13

Two days with the lovely @MelChurcher - What an inspiring and kind woman! I can't wait for my course in December!

 

Danny @thedannymahoney · Nov 13

My 2nd workshop with @MelChurcher was just as enlightening as the 1st one four years ago. Thanks again Mel! #acting #film @TheActorsCentre

 

Lena Athane @LenaAthane · Nov 13

2 day Workshop with Acting Coach @MelChurcher Lovely lady who's really good at just seeing you. I feel empowered.

 

Nigel Boyle @Villaboycey · Nov 13

Thanks @MelChurcher for a top quality screen acting workshop this week. Lots of excellent advice and tips for the toolbox!Highly recommended

 

Anna Tarsh @annatarsh · Nov 12

Really great workshop the last 2 days with @MelChurcher Wish I could take classes every day!

 

Sam Wilkinson @thesamwilko · Nov 12

Had a fantastic two days being taught by @MelChurcher - I can't recommend her enough. Her lightest input unlocks the most wonderful results!

 

Marta Viota Estévez @martaviota · Nov 11

Genuine would be the word to discribe @MelChurcher 's work. I'm glad I'm learning so much just watching people working with that honesty.

 

CSSD BA: Acting CDT @ActingCDT · Oct 3

THAT IS A WRAP! a huge thankyou to @MelChurcher and our camera operator Jack for an incredible week.

 

 

lauren harris @UKLaurenHarris · Feb 17

Wish I was back here @PinewoodStudios again with everyone @MelChurcher @Jenny_Wambaa. Had the most fantastic week!!

Embedded image permalink

 

kat flynn @jolovka · Feb 17

Such an amazing experience with talented people!! @Actors_StudioUK @MelChurcher #makingthingshappen…

 

Sam @comedytiming74 · 8 May 2013

@MelChurcher loving my showreel. Thank you for the superb direction

 

Δημιουργώντας Ζωή στον Φακό

 

 

Πώς διασφαλίζεις ότι εσύ μέσα στον ρόλο παραμένεις το ίδιο χαρισματικός όπως είσαι στη ζωή σου – ή ακόμη πιο ενδιαφέρων και ενθουσιώδης; Πώς αναπτύσσεις τον ρόλο με ελάχιστες ή και καθόλου πρόβες; Πώς δουλεύεις από τον πυρήνα σου κι όμως κάνεις τον κάθε ρόλο συγκεκριμένο. Ποιες είναι οι διαφορές σκηνής και οθόνης;

 

Την πρώτη μέρα εστιάζουμε σε εσένα, στην μοναδική ζωή σου, και βλέπουμε πώς θα χρησιμοποιήσεις την ενέργειά σου μέσα από την ιδιαιτερότητα του ρόλου – με τέτοιο τρόπο που η δουλεία σου είναι ζωντανή και λάμπει στον φακό.

Τη δεύτερη μέρα δίνονται συμβουλές (tips), τεχνικές πρόβας και στρατηγικές για να δημιουργήσεις ζωή στον φακό.

Την τρίτη μέρα θα τραβήξουμε με κάμερα μικρές διαλογικές σκηνές και μετά θα τις παρακολουθήσουμε.

 

Παρακαλώ να φέρετε έναν μικρό μοντέρνο μονόλογο (κατά προτίμηση από ταινία) που θα παρουσιάσετε την πρώτη μέρα. Επιλέξτε έναν μονόλογο της ηλικίας σας που να μην είναι αφήγηση. Θα δωθούν σενάρια για την τρίτη μέρα. Αυτό το τριήμερο εργαστήρι είναι για ηθοποιούς που έχουν ασχοληθεί λίγο ή και καθόλου με την υποκριτική στον φακό, όπως επίσης και για όσους έχουν μεγάλη εμπειρία.

 

Η Mel Churcher είναι μια από τις κορυφαίες coach υποκριτικής και διαλόγου στις ταινίες. Έχει αναλάβει ηθοποιούς και κάποιους σκηνοθέτες σε περισσότερες από 50 κορυφαίες ταινίες και σειρές. Πιο πρόσφατες: Marco Polo (Netflix), Northern Soul, Berbarian Sound Studio, The Lady, Sherlock Holmes, The Last Station and Control, Lara Croft: Tomb Raider, The Fifth Element, Joan of Arc, King Arthur and The Secret Garden.

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει δουλέψει με τους Gerard Butler, Henry Cavill, Daniel Craig, Angelina Jolie, Milla Jovovich, Felicity Jones, Keira Knightly, Jet Li, Mads Mikkelsen, Stellan Skarsgård, Benedict Wong and Michelle Yeoh – και πολλούς άλλους ηθοποιούς.

 

Η Mel δουλεύει και με ηθοποιούς και με σκηνοθέτες στα εργαστήριά της, όπως επίσης έχει εκπαιδεύσει σκηνοθέτες κορυφαίων project. Αναλαμβάνει νέους ηθοποιούς στην αρχή της καριέρας τους στον κινηματογράφο, όπως επίσης έχει την ικανότητα να αναλαμβάνει τραγουδιστές, χορευτές, μοντέλα και αθλητές και να τους εκπαιδεύει στην τέχνη της υποκριτικής φτάνοντας τους σε ψηλό επίπεδο. Έχει διδάξει σε σχολές υποκριτικής στο Λονδίνο και πλέον καθοδηγεί σκηνοθέτες κινηματογράφου σε σκηνοθεσία/σενάριο στο International Film School στην Cologne.

Η ολοκληρωμένη λίστα των ταινιών που έχει δουλέψει η Mel υπάρχει στο IMDB: http://www.imdb.com/name/nm0161404/?ref_=fn_al_nm_1

 

Έχει γράψει 2 βιβλία για την υποκριτκή στο φακό. Είναι διαθέσιμα και σε βιβλίο και ψηφιακά:

 

Acting for Film: Truth 24 Times a Second published by Virgin Books/Random House

http://www.amazon.co.uk/dp/0753507234/ref=cm_sw_r_tw_dp_tUG3vb0ZR8STT

 

A Screen Acting Workshop with DVD published by Nick Hern Books

http://www.amazon.co.uk/dp/1848420552/ref=cm_sw_r_tw_dp_Q8G3vb0GG2Z9A

(The eBook version has Vimeo and menu support equivalent of the DVD)

 

Περισσότερα για την Mel στο site: www.actingcoach.london and www.melchurcher.com

 

Μπορείτε να βρείτε την Mel στο Twitter @MelChurcher και email [email protected]

Προηγούμενο άρθροΤο project kaos στο Κεραμεικό
Επόμενο άρθρο«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»