Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών απαντά στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων

Από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων:

“Σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ

Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες την απόφαση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων να προσφύγει στο ΣτΕ, εναντίον της απόφασης για την ισοτίμηση των πτυχίων δραματικών σχολών μέχρι το 2003.
Μια τέτοια κίνηση, εκτός από απαράδεκτη, δυναμώνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και αφήνει στο απυρόβλητο την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, που πραγματικά ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει επιστήμονες και καλλιτέχνες συνολικά.
Οι κλάδοι οφείλουν να παλέψουν μαζί, ενάντια σε αυτούς που κατάντησαν το σύστημα της Παιδείας σε εμπόρευμα, όπως έκαναν με την Υγεία και την Τέχνη. Ειδικά αυτή την περίοδο που οι εργαζόμενοι στην παιδεία και τον πολιτισμό βρίσκονται σε συνεχής αγώνες, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη για κοινή πάλη.
Αναδεικνύεται ακόμα η αναγκαιότητα και επικαιρότητα της πάγιας θέσης του ΣΕΗ, για δημιουργία τώρα, Ανώτατης Καλλιτεχνικής δημόσιας δωρεάν παιδείας, με πραγματική ισοτίμηση όλων των αποφοίτων και εργαζόμενων στο χώρο, μέσα από διαδικασίες που θα καθορίζονται επιστημονικά από το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Θα παλέψουμε άμεσα με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και για την ενότητα της πάλης μας ενάντια σ αυτούς που πραγματικά μας στερούν τη ζωή την Τέχνη και την Επιστήμη. Ευελπιστούμε στην αντίστοιχη αντιμετώπιση και από τους υπόλοιπους φορείς.

Για το ΔΣ του ΣΕΗ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Αντωνιάδης

Η Γεν. Γραμματέας

Ήρα Ρόκου”

  • Εικόνα: Πίνακας του Jean-Antoine Watteau
Προηγούμενο άρθροεν κινήσει - μια βόλτα στη γειτονιά του Βοτανικού με έκθεση φωτογραφίας & performance
Επόμενο άρθροΣυσπείρωση από εργαζομένους των Παραστατικών Τεχνών απέναντι στην επέλαση ενός εργασιακού Μεσαίωνα