Το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. προχωρά στην κήρυξη 48ωρης απεργίας

Το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. προχωρά στην κήρυξη 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, με αίτημα την ανανέωση όλων των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Θεωρούμε ιδιαιτέρως άδικη την τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στη Βουλή, βάσει της οποίας προγραμματίζεται να ανανεωθεί μέρος μόνο των συμβάσεων του προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού. Η αναιτιολόγητη, εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων και της Διοίκησης, αυτή απόφαση κοινοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από τη λήξη των υφιστάμενων συμβάσεων την 31η Δεκεμβρίου, εν μέσω εορτών, με συνέπεια αρκετοί εργαζόμενοι που έχουν προσφέρει αποδεδειγμένα στο Φεστιβάλ να κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει καμιά σχετική ειδοποίηση, στον επίλογο μάλιστα μιας εξαιρετικά απαιτητικής και μεγάλης σε διάρκεια φεστιβαλικής χρονιάς. Την ίδια στιγμή, δημιουργούνται ερωτηματικά ως προς τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των εργαζόμενων που θα κληθούν να αποχωρήσουν από το Φεστιβάλ υπό τις παρούσες, εξαιρετικά πιεστικές, συνθήκες – παρά τις διαβεβαιώσεις ότι είναι όλες και όλοι απολύτως απαραίτητες.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. να τηρήσει τη δέσμευσή της ότι θα ανανεώσει όλες τις υφιστάμενες συμβάσεις και τα συναρμόδια Υπουργεία να επιτρέψουν την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, εφόσον, όπως διατείνονται, προκρίνουν την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και την απρόσκοπτη πραγματοποίηση του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος. Διαφορετικά, η Ελληνική Πολιτεία θα «χρεωθεί» τη δυσλειτουργία ενός ακόμα δημόσιου πολιτιστικού οργανισμού, που είναι πολύτιμος όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως, για το κοινό και τους ίδιους τους δημιουργούς, υποβαθμίζοντας, μ’ αυτό τον τρόπο, και απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ελλάδα σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφόρησε η νουβέλα "Αν είσαι, είμαι"από τον Θανάση Τριαρίδη
Επόμενο άρθροΟ Δημήτρης Φιλιππίδης είναι «Νέο Αίμα»