Βιωματικό εργαστήριο σκηνογραφίας-ενδυματολογίας

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ο Πολυχώρος Τέχνης «Διέλευσις» στις 8μμ διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο σκηνογραφίας και ενδυματολογίας .

Ο χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος σαν σκηνικό θεάτρου, με μακέτες σκηνογραφίας του σκηνογράφου Άγγελου Δελή και κουστούμια της σχεδιάστριας Χαράς Γιαμπουράνη.

Η σκηνογραφία δεν είναι απλά μια εικαστική άσκηση. Είναι μια σύνθεση ποικίλων γνώσεων που όλες συγκλίνουν στην αρχιτεκτονική σύλληψη.

Μέσα από τη δυνατότητα αυτής της τέχνης , μπορεί κάποιος να συνθέσει δημιουργικά, την ιστορία της τέχνης, του θεάτρου, την ρυθμολογία, την οικοδομική, καθώς και την ιστορία του επίπλου, της εσωτερικής διακόσμησης και την ιστορία του ενδύματος μαζί με τις διάφορες μόδες, μέσα σ’ ένα περίγραμμα δράσεων που στο τέλος θα δώσει την τελική σύνθεση –αποτέλεσμα.

Ενδυματολογία είναι η μελέτη των ενδυμάτων από ιστορική, ψυχολογική, κοινωνιολογική, γεωγραφική και κατασκευαστική σκοπιά. Ένδυμα είναι καθετί με το οποίο σκεπάζουμε το σώμα, ενώ ενδυμασία το σύνολο των εξωτερικών κυρίως ενδυμάτων.

Ομιλητές:

Άγγελος Δελής-σκηνογράφος

Χαρά Γιαμπουράνη-designer ρούχο-κόσμημα

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα 8μμ

Προηγούμενο άρθροΠαράσταση Αλληλεγγύης "Τα Ψηλά Βουνά" Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 11:30 Θέατρο Ακροπόλ.
Επόμενο άρθρο«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στη Ρουμανία