βράβευση από την Unesco Πειραιώς & Νήσων για την παράσταση "Βλέπε και φεύγα"

Με επιτυχία και βράβευση από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς & Νήσων στέφθηκε η επίσημη πρεμιέρα του θεατρικού έργου <ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑ> της Ιωάννας Μαστοράκη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσακανάκη.

Την βράβευση του θεατρικού κειμένου της συγγραφέα Ιωάννας Μαστοράκη και του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Τσακανάκη με τιμητική διάκριση για την προσφορά τους στον πολιτισμό την έκανε ο Πρόεδρος της Unesco Πειραιώς & Νήσων Κος Μαρωνίτης, τιμητική διάκριση δόθηκε σε όλους τους ηθοποιούς της παράστασης για την συμμετοχή τους.

Το θεατρικό έργο διαδραματίζεται στα Βούρλα Δραπετσώνας το 1929 και είναι μια ηθογραφία βασισμένη σε αληθινά στοιχεία & γεγονότα με θέμα τις συνθήκες διαβίωσης και τον ψυχισμό των ιεροδούλων στα κρατικά πορνεία των Βούρλων Δραπετσώνας .
«ΒΛΕΠΕ & ΦΕΥΓΑ» γράφανε με κιμωλία στην ξύλινη πόρτα του Άδη που χώριζε τους ζωντανούς από τους νεκρούς .Νεκρές υπάρξεις χωρίς συναίσθημα & με μόνη διέξοδο επιβίωσης τον πληρωμένο έρωτα αποζητούν την κάθαρση .Ένας κόσμος γεμάτος χαμένα όνειρα βρίσκεται υπό την κατοχή της Μαντάμ Ντουντού και των αστυνομικών που φρουρούσαν την πύλη .
Μια παράσταση πλούσια από ρεμπέτικα ακούσματα που μας ταξιδεύει στην περιοχή του αγοραίου έρωτα και ρίχνει φως στο σκοτάδι των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Παίζουν αλφαβητικά: Ζωή Αλουπογιάννη,Χριστιάννα Ανανιάδου,Χρυσή Γεράρδη,Ευάγγελος Μαγκανάρης,Ιωάννα Μαστοράκη,Δημήτρης Τοπαλίδης,Κωνσταντίνος Τσακανάκης,Παναγιώτης Τυροπάνης,Σίσσυ Χάϊντ

Τίμησαν με την παρουσία τους στην βράβευση του θεατρικού έργου της Ιωάννας Μαστοράκη συνεργάτες και στελέχη της Unesco Πειραιώς & Νήσων, καλλιτέχνες, ηθοποιοί.

Προηγούμενο άρθρο"Οι 12 ένορκοι" βραβεύονται από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Επόμενο άρθροΔΩΡΕΑΝ MASTERCLASS Τεχνικές Ακρόασης για Ηθοποιούς