Ξεκινούν οι συμμετοχές για το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ

Έναρξη μαθημάτων: 14 Οκτωβρίου 2019
Φόρμα συμμετοχής: http://bit.ly/2y5ClG3

Ξεκινούν οι συμμετοχές για το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ, το οποίο επιστρέφει – για έκτη συνεχόμενη χρονιά – τον Οκτώβριο, με τρεις έμπειρους δασκάλους και καταξιωμένους δημιουργούς στο εκπαιδευτικό δυναμικό του (Αλέξανδρος Μιχαήλ, Γλυκερία Καλαϊτζή, Άλκης Σπυρόπουλος), πληθώρα μεθοδολογικών εργαλείων και θεατρικών προσεγγίσεων και οδηγούς τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία.

Το εργαστήρι
Συνδυάζοντας μοναδικά το σωματικό θέατρο με το θέατρο λόγου, το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ περιλαμβάνει μαθήματα κλιμακούμενης δυσκολίας. Τα μαθήματα ξεκινούν από τη γνωριμία με το σώμα, την ανακάλυψη των δυναμικών του στον χώρο και την ανάπτυξη βασικών εκφραστικών εργαλείων, μέσα από ατομικούς και ομαδικούς, ελεύθερους και καθοδηγημένους αυτοσχεδιασμούς. Έμφαση δίνεται στην επαφή και την επικοινωνία με τον άλλον, την καλλιέργεια της φαντασίας και τη δημιουργική συνεργασία, καθώς και στην εξοικείωση των σπουδαστών με τις τεχνικές απαιτήσεις της σκηνής και την κατασκευή και διαχείριση του σκηνικού ρόλου. Η εκπαιδευτική διαδικασία του εργαστηρίου ολοκληρώνεται με τη δημιουργία ανοιχτής παρουσίασης-παράστασης στο τέλος της χρονιάς.

Ποιοι διδάσκουν
Αλέξανδρος ΜιχαήλΔιευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος Θεάτρου Τ
Η διδασκαλία του εστιάζει στην απελευθέρωση και την ενδυνάμωση της ατομικής και της συλλογικής δημιουργικότητας, μέσα από το σώμα, την εμπιστοσύνη, την ετοιμότητα, τη φαντασία, την ενέργεια και τον ρυθμό. Προ(σ)καλεί συχνά το χάος, ζητά το αδύνατο και επιμένει ότι όλα είναι παιχνίδι (και όλα είναι σοβαρά).

Γλυκερία ΚαλαϊτζήΣκηνοθέτης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου Τ,  Διδάσκει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ
Η διδασκαλία της εστιάζει στη σωματοποίηση του λόγου, προκειμένου αυτός να αποδεσμευτεί από τον έλεγχο του νου, της απαγγελίας και της απλής συναισθηματικής απόδοσης των νοημάτων. Στόχος της, κάθε σπουδαστής να χτίσει, μέσα από μια πιο προσωπική και πιο αισθαντική αντιμετώπιση των λέξεων ενός θεατρικού κειμένου, τον δικό του σκηνικό χαρακτήρα.

Άλκης Σπυρόπουλοςηθοποιός και εμψυχωτής, διδάσκει Υποκριτική και Ορθοφωνία
Η διδασκαλία του εστιάζει στη φωνή μέσα από τη χρήση της στο θέατρο. Με τακτική ευδιαθεσία οι σπουδαστές μαθαίνουν να δημιουργούν αναπαραστάσεις που τους βοηθούν να ανοίξουν και να ανοιχτούν, στον εαυτό τους και τους άλλους.

 

Σε ποιους απευθύνεται 
Το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται:

  • Να αναπτύξουν νέες εκφραστικές δυναμικές μέσα από τη βιωματική εμπειρία της τέχνης του θεάτρου.
  • Να ανακαλύψουν νέους τρόπους σύνδεσης με τον εαυτό τους και τους άλλους.
  • Να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες μέσα από ομαδικές δράσεις, σκηνικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2019 – Ιούνιος 2020
Έναρξη μαθημάτων: 14 Οκτωβρίου 2019
Φόρμα συμμετοχής: http://bit.ly/2y5ClG3
Περισσότερα: www.theatrot.gr | www.facebook.com/theatrot |[email protected] | 2310 854 333