Θεατρικό & κινηματογραφικό εργαστήριο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2019-20

Θα λειτουργήσουν τρία διαφορετικά εργαστήρια.

 

  1. Κινηματογραφικό Εργαστήριο

Τι συμβαίνει όταν οι στιγμές της καθημερινότητας αποκτούν επικές διαστάσεις που σφραγίζουν την προσωπική ζωή;

Οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα θα αποτελέσουν το «υλικό» με το οποίο θα δομηθεί η νέα ταινία του Κινηματογραφικού Εργαστήριου, στο οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες θα συνεργαστούν σε όλα τα στάδια της κινηματογραφικής διαδικασίας (πίσω ή και μπροστά από την κάμερα):

Συζητήσεις γύρω από το κεντρικό θέμα και την πλοκή.  Σχεδιασμός καταστάσεων και χαρακτήρων. Αφηγηματική εξιστόρηση (treatment).

Συγγραφή σεναρίου

Προετοιμασία για το γύρισμα: διανομή ρόλων, πρόβες, ρεπεράζ,  σκηνικά, κοστούμια

Ντεκουπάζ

Γύρισμα

Μοντάζ

Μουσική, sound design

Αποπεράτωση (color correction, mixage)

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις του εργαστηρίου θα είναι 4ώρες και η ημέρα συνάντησης θα οριστεί κατόπιν κοινής συνεννόησης των συμμετεχόντων/ουσών.

 

2. Υποκριτική στο θέατρο και στον κινηματογράφο / η σκηνή και η κάμερα

Εξατομικευμένα σεμινάρια που έχουν σαν στόχο την άσκηση στη θεατρική και την κινηματογραφική ερμηνεία, καθώς και την εξοικείωση με την έκθεση μπροστά στην κάμερα.

Μέσα από μονολόγους του «ψυχολογικού θεάτρου», αποσπάσματα από σενάρια κινηματογραφικών έργων και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξελίξουν τα εκφραστικά  τους μέσα, δοκιμάζοντας στην πράξη τις διαφορές της κινηματογραφικής από τη θεατρική ερμηνεία.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εκφραστικές δυνατότητες του προσώπου μέσα από το κοντινό  πλάνο. Η δύναμη της σιωπής και του βλέμματος, η αναζήτηση της αλήθειας των συναισθημάτων και της ψυχικής «ακρίβειας» στην έκφρασή τους.

Η διάρκεια των συναντήσεων θα είναι δίωρη και η συχνότητά τους θα καθορισθεί ατομικά με τους συμετέχοντες/ουσες.

 

3. Θεατρικό Εργαστήριο

Με την προοπτική μιας παράστασης στο τέλος του έτους, θα επιλεγεί ένα θεατρικό κείμενο (από το κλασσικό ή σύγχρονο ρεπερτόριο)  που θα υπηρετεί τις δυνατότητες της διανομής των ρόλων ανάλογα με τους συμμετέχοντες/ουσες ή θα δημιουργηθεί, αντίστοιχα, ένα πρωτότυπο κείμενο μέσα από ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθεί έμφαση στη συλλογική δουλειά και την έννοια της διάδρασης, συστατικής της θεατρικής πράξης, αλλά ταυτόχρονα και στην υποκριτική εξέλιξη του καθενός/καθεμίας ξεχωριστά, μέσα από παράλληλες ασκήσεις.

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις του εργαστηρίου θα είναι 4ώρες και η ημέρα συνάντησης θα οριστεί κατόπιν κοινής συνεννόησης των συμμετεχόντων/ουσών.

 Έναρξη του νέου κύκλου σεμιναρίων από τις 16/9/2019.

Για συναντήσεις γνωριμίας κι ενημέρωσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην αντίστοιχη φόρμα του site, στο Facebook του Εργαστηρίου https://www.facebook.com/ncornilios ή τηλεφωνικώς στο 6975596856 και 6978149642.

Πρόσβαση: Μετρό Ευαγγελισμός