2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Δελφοί 16-30 Ιουλίου 2017

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 30 Ιουλίου στους Δελφούς το 2ο  Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Το θέμα του εργαστηρίου φέτος είναι: Χορός: Ύλη και Έννοια όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα.(Θεωρία και Πράξη σε μια προσέγγιση της έννοιας του Xορού με άξονες: Χορός και Χώρος, Χορός και Καθημερινότητα, Χορός και Αρχαίο Ελληνικό Δράμα/Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη).

Τη διεύθυνση του εργαστηρίου ανέλαβε ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός με τη συνεργασία μιας από της σημαντικότερες σκηνογράφους και ενδυματολόγους του Ευρωπαϊκού Θεάτρου της Γερμανίδας Andrea Schmidt-Futterer και του διεθνώς αναγνωρισμένου Ρώσου θεωρητικού και κριτικού θεάτρου Dmitry Trubotchkin.

Masterclass  θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 29 Ιουλίου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, πρωί και απόγευμα, για όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη.

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που δημιούργησε, συντονίζει και ενισχύει οικονομικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου που ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και κατηγορίες.

Προηγούμενο άρθροΘέατρο "ΕΑΡ Βικτώρια" | Γιορτή Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΔείτε τα αποτελέσματα για τις επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων Ελεύθερου Θεάτρου