Ακρόαση για την επόμενη παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου και της ODC Ensemble με τίτλο: "Oedipus: Sex with Mum was Blinding"

Η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου και η ομάδα ODC Ensemble αναζητούν συνεργάτες με πτυχίο κλασικού ή τζαζ τραγουδιού (θα εκτιμηθεί η γνώση μουσικού οργάνου)  για τη νέα τους αγγλόφωνη όπερα με τίτλο: "Oedipus: Sex with Mum was Blinding". Το λιμπρέτο της Έλλης Παπακωνσταντίνου βασίζεται στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και σε σύγχρονες νευροεπιστημονικές μελέτες και πειράματα. Συνθέτες της νέας όπερας είναι ο Τηλέμαχος Μούσας και η Julia Kent. (Συνεργάτης του Antony and the JohnsonsGrammy nominee).

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου τιμήθηκε με το «Fulbright Artist’s Award 2018-19» προκειμένου να εκπονήσει εξάμηνη έρευνα πάνω στην όπερα "Oedipus: Sex with Mum was Blinding",  ως visiting scholar στο CCRMA (COMPUTER CENTER FOR MUSIC & ACOUSTICS) τουStanford University των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αυτήν την περίοδο. Σε συνεργασία με τους ερευνητές του Στάνφορντ η σκηνοθέτης εξελίσσει και ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στην παράσταση που θα παρουσιαστεί ως work-in-progress στις 4 Απριλίου με Αμερικάνους συντελεστές στο Στάνφορντ.

Το έργο αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BIAS platform, psychology Department) και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΝΕΟΝ.

Η ελληνική πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάιο του 2019, στο θέατρο Σφενδόνη. Σχεδιάζεται περιοδεία στο εξωτερικό. Απαραίτητη η γνώση Αγγλικών. Οι πρόβες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για την ακρόαση, παρακαλούνται να στείλουν βιογραφικό και φωτογραφία ή / και link με video ή /και προσωπικό κείμενο (μέχρι 100 λέξεις ) το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: akatsinavaki@odcensemble.com

Η ακρόαση θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου. Για την οντισιόν, θα δοθεί συγκεκριμένη παρτιτούρα προς εκμάθηση. Ενημέρωση για την μέρα, ώρα και τόπο διεξαγωγής της οντισιόν θα γίνει μέσω mail.

Προηγούμενο άρθροΕργαστήριο- Ακρόαση διοργανώνεται από την Νέλλη Πουλοπούλου το Φεβρουάριο στο Quilombo Lab
Επόμενο άρθρο9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ » Πρόσκληση νέων καλλιτεχνών