Ακρόαση για την όπερα "Σατανερί" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Σατανερί που θα παρουσιαστεί τον Μάιο του 2019 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μουσικού Θεάτρου 2019». Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 στο κτίριο δοκιμών της ΕΛΣ πλησίον του Σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας (Αρχιμήδους 16) και ώρες 11:00 – 18:00.

Η ακρόαση γίνεται για την επιλογή ρόλων του έργου και απευθύνεται τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες μονωδούς με εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προετοιμάσουν συνολικά τρία (3) κομμάτια:

α) τα δύο (2) κομμάτια που αναλογούν στο φύλο τους και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΣ

β) ένα (1) κομμάτι ελεύθερης επιλογής από το ρεπερτόριο της οπερέτας, ελληνικής ή ξένης σε ελληνική μετάφραση

Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση που έχει αναρτηθεί στο www.nationalopera.gr και να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία. Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου 2019. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγάλος, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση και στις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ - Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 8.00 μέχρι 14.30, είτε ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: [email protected] και [email protected].

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 14.00.

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση για την όπερα "Powder her face" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Επόμενο άρθροΤρίμηνος κύκλος μαθημάτων υποκριτικής στο 92 Art School