Άνοιξη και Καλοκαίρι στην Κυψέλη | Σεμινάριο με την Μαριτίνα Πάσσαρη

M. Passari

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Β ΣΚΗΝΗ

Δελτίο Τύπου

Άνοιξη και Καλοκαίρι στην Κυψέλη
Σεμινάριο με την Μαριτίνα Πάσσαρη

27 Απριλίου με 13 Ιουλίου

 

Το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας-Β’Σκηνή και η Μαριτίνα Πάσσαρη που σκηνοθέτησε με επιτυχία το χειμώνα το αυτοσχεδιαστικό έργο του Κλαούντιο Τολκατσίρ «Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν» οργανώνουν ένα πρωτότυπο, εντατικό θεατρικό εργαστήριο.

Οι συμμετέχοντες αφού εξασκηθούν στη θεατρική τεχνική της αφήγησης, του αυτοσχεδιασμού και της επινόησης με ασκήσεις, κείμενα και σκηνές θεατρικών έργων, θα εμπνευστούν από την πραγματικότητα αυτής της γεμάτης αντιφάσεις συνοικίας του Κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, όπου βρίσκεται και το θέατρο, με σκοπό το φθινόπωρο να παρουσιάσουν μια εν εξελίξει παράσταση με θέμα «Η ζωή στην Κυψέλη, ιστορίες, εικόνες, σκηνές».

Το εργαστήριο αποτελείται από 12 πεντάωρες συναντήσεις και θα γίνεται κάθε Πέμπτη από 27 Απριλίου έως Πέμπτη 13 Ιουλίου,  5μμ -10μμ

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους μετά από αποστολή βιογραφικού στη διεύθυνση  [email protected]

 

Μαριτίνα Πάσσαρη

Ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης στο θέατρο και τον κινηματογράφο. 'Εχει διδάξει υποκριτική με έμφαση στο σωματικό θέατρο, στην τεχνική του λόγου, στον αυτοσχεδιασμό και στην επινόηση και δημιουργική γραφή. Από το 2009 ώς το 2013 ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια σπουδών στη Σχολή του Εθνικού θεάτρου.

Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει έργα από το σύγχρονο ρεπερτόριο όπως Το δόντι του εγκλήματος του Σαμ Σέπαρντ στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος (2002), το Νεκρή Φύση σε Χαντάκι (2007) του Φάουστο Παραβιντίνο στο Φεστιβάλ Αθηνών, έχει δημιουργήσει πρωτότυπες παραστάσεις πάνω σε κλασικά κείμενα όπως οι  Ελαφροΐσκιωτοι του Παπαδιαμάντη (μια παράσταση με μερικούς από τους σπουδαστές της του Α΄ έτους της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παραγγελία του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, που μετά την Καβάλα όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά,  επαναλήφθηκε το χειμώνα 2011-2012 στην Αθήνα και την Άνοιξη 2012 στη Θεσσαλονίκη), έχει διασκευάσει δημιουργικά κλασικούς όπως τη Φαίδρα του Ρακίνα στην παράσταση για δυο γυναίκες με την ονομασία Πολύ αργά Φαίδρα το 2014.

Έχει γράψει σενάρια για ταινίες και τηλεταινίες.'Εχει σκηνοθετήσει μια μεγάλου   και 4 μικρού μήκους ταινίες που έχουν ταξιδέψει και βραβευτεί σε φεστιβάλ με πιο πρόσφατη τη μικρού μήκους Σπίτι με κήπο, το 2015, παραγωγή ΕΡΤ, που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ταινίες Μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Bridges International Film Festival.

Το σχέδιο σεναρίου για τη μεγάλου μήκους ταινία, Ιστορίες με γκαρσόνια έχει εγκριθεί κατ' αρχήν από το ΕΚΚ.

Η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία της στο θέατρο Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν του Κλαούντιο Τολκατσίρ συμπλήρωσε με επιτυχία δυο κύκλους παραστάσεων στο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας β σκηνή την περίοδο 2016-2017.

Ετοιμάζει άλλο ένα σενάριο για μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Ήλιος το χειμώνα.

 

Πληροφορίες εργαστηρίου

Κόστος συμμετοχής εργαστηρίου: 240ευρώ+ΦΠΑ, με έκπτωση 20%  για προεξόφληση του εργαστηρίου.

Εναλλακτικά, εξοφλείται σε 2 ισόποσες δόσεις, την πρώτη δόση με την έναρξη των εργαστηρίων και την καταβολή της δεύτερης δόσης έως 10 Ιουνίου.


Οι συναντησεις πραγματοποιούνται στο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας
-Β’ σκηνή, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη