Ανοιχτή πρόσκληση: Διαδικτυακή σκηνή - Θεατρικές φωνές της πόλης 2021

Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης προτίθεται να εγκαινιάσει την πρώτη της Διαδικτυακή Θεατρική Σκηνή 2021 οδηγώντας τις θεατρικές παραγωγές της πόλης σε ένα ασφαλές περιβάλλον και μεταφέροντας την εμπειρία της θέασης από τις σκηνές στις οθόνες.
Η διοργάνωση αυτή με τίτλο «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2021» θα περιλαμβάνει κινηματογραφημένες παραστάσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων και ομάδων της πόλης που θα προβληθούν στην πλατφόρμα πολιτισμού www.e-thessalonikiculture.gr
κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2021.
Για τον λόγο αυτό, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού προσκαλεί μεμονωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες, επαγγελματικά θεατρικά σχήματα και ομάδες της Θεσσαλονίκης να υποβάλουν τις προτάσεις τους με στόχο τη συμμετοχή τους στις διαδικτυακές θεατρικές παραστάσεις.
Οι παραστάσεις θα κινηματογραφηθούν, χωρίς να αποκλείεται από το πρόγραμμα της διοργάνωσης  η συμμετοχή ήδη κινηματογραφημένων παραστάσεων.
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης με συνεκτίμηση του δραματουργικού και σκηνοθετικού ενδιαφέροντος, των οικονομικών απαιτήσεων των συντελεστών και των τεχνικών και οργανωτικών προϋποθέσεων της κάθε πρότασης.
Οι προτάσεις που θα κινηματογραφηθούν θα πρέπει να αφορούν ολιγομελή σχήματα (έως 5 άτομα), λαμβάνοντας υπ' όψιν  τις τεχνικές προδιαγραφές του χώρου σε συνάρτηση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19.Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η συμπλήρωση της φόρμας αίτησης.

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
το [email protected]
(με θέμα: Ερώτηση για τη Διαδικτυακή Σκηνή)
και στα τηλέφωνα 231 331 8530  και 231 331 8208
(καθημερινές 10.00-13.00)
Προηγούμενο άρθρο64ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ | Διονύσιος Σολωμός – Ύμνος εις την ελευθερίαν
Επόμενο άρθροΤο Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις διαδικτυακές του δράσεις με ένα θεαματικό αφιέρωμα στη λογοτεχνία