Αρχική Εκπαίδευση Σχολές Δραματικής Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Διομήδης Φωτιάδης"

Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Διομήδης Φωτιάδης"

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Άν σκέφτεστε να αρχίσετε μια σταδιοδρομία στο θέατρο, θα έχετε πολλές ερωτήσεις για την σχολή που θέλετε να φοιτήσετε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε τις πιο πολλές απο αυτές.

Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να εξασκήσουμε ηθοποιούς για σταδιοδρομία στον θεατρικό χώρο ο οποίος παρουσιάζει μια συνεχής αυξανόμενη ποικιλία απαιτήσεων. Αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε ηθοποιούς με σεβασμό στην τέχνη της ηθοποιίας και τον εαυτό τους, καλλιτέχνες με ήθος και συνέπεια, πρόθυμους να εργάζονται με ομαδικό πνεύμα, με επίγνωση πάντα ότι η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση του θεάτρου και όχι η προσωπική τους δόξα. Όσον αφορά το φόρτο εργασίας, την προοπτική και την πειθαρχία, η σχολή μας θεωρεί την πρώτη μέρα φοίτησης σαν την πρώτη μέρα της σταδιοδρομίας του.

ΕΞΑΣΚΗΣΗ

Η εξάσκηση της σχολής μας βασίζεται σ’ ένα σύστημα εργασίας παρά σ’ ένα δόγμα. Απόψεις της εργασίας των μεγάλων δασκάλων της εξάσκησης του ηθοποιού, από τον Στανισλάβσκι μέχρι τον Μπρέχτ, το ACTOR’S STUDIO, τον Πήτερ Μπρούκ και τον Γκροτόβσκι, ενσωματώνονται στον τρόπο της διδασκαλίας μας.

Η βασική μας προσπάθεια προσανατολίζεται στο να εφοδιάσουμε το μαθητή – ηθοποιό με όλα τα μέσα έκφρασης, να τον βοηθήσουμε ν’ αναπτύξει το δυναμικό των εργαλείων που εκ φύσεως διαθέτει, δηλαδή της φωνής και του κορμιού του. Ζητάμε να ενθαρρύνουμε διά της άσκησης το δραματικό ένστικτο του μαθητή, σύμμαχο απαραίτητο για την ανάπτυξη της επινόησης και του αυθορμητισμού, να καθιερώσουμε εξ’ αρχής την ιδέα της ομαδικής ηθοποιίας, γιατί αναμφισβήτητα ότι δημιουργεί ζωή στη σκηνή είναι η αντίληψη του ηθοποιού για τις σχέσεις του – πνευματικές, συναισθηματικές, αισθητήριες και σωματικές – με τους άλλους ηθοποιούς.

Τέλος ζητάμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της πρωτοβουλίας, ελευθερίας και ατομικής ευθύνης, καθώς και την ικανότητα να συντονίζει τις δεξιότητες του με το σύνολο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ σπουδ. έτους 2021-22 στην Δραματική Σχολή Διομήδη Φωτιάδη.

Οι αιτήσεις για δήλωση ενδιαφέροντος για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Α’ έτους 2021- 2022 καθώς και για τις Μεταγραφές Β’ και Γ’ έτους 2021 - 2022 έχουν ξεκινήσει. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα δήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail της σχολής: fotiadis.d[email protected] ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 6971758298. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία μπορείτε να καλείτε καθημερινά στο 6971758298 καθώς και με προσωπικό μήνυμα στο fotiadis.[email protected] ή στο instagram: fotiadis_drama_school 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις Εισαγωγικές Εξετάσεις: 

1) Αίτηση συμμετοχής εισαγωγικών εξετάσεων (επισυνάπτεται σχέδιο αίτησης στο site της σχολής fotiadisdrama.gr

2) Φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητος ή διαβατηρίου 

3) Φωτοαντίγραφο Απολυτήριου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου 

4*) Ισοτιμία (εφόσον ο τίτλος σπουδών προέρχεται από το εξωτερικό κλπ) 

Αίτηση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν λαμβάνεται υπόψη. Όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές εφόσον υποβληθούν μέχρι και 10/9/2021. 

Δεν καταβάλλονται εξέταστρα.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΟΜΗΔΗ ΦΩΤΙΑΔΗ 2021-2022

Η Σχολή μας δίνει 10 Υποτροφίες μερικών διδάκτρων για το Α έτος 2021 - 2022

Η υποτροφία αντιστοιχεί σε 1700 € δίδακτρα για όλο τον χρόνο (έκπτωση 400€ από τα συνολικά δίδακτρα).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στο email της σχολής: [email protected] ή στο παρακάτω τηλέφωνο 6971758298, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στην ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί για τις υποτροφίες. 

Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e mail καθως επίσης και το αίτημα: “θέλω να συμμετέχω στην ακρόαση για τις υποτροφιες”.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται...

FOTIADIS ACTOR STUDIO

Η σχολή μας έχει δημιουργήσει πρότυπο studio Δραματικής Τέχνης όπου διδάσκονται Υποκριτική - Αυτοσχεδιασμός, Χορός και Κίνηση.

Επιμελητής καθηγητής είναι ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Το studio αναφέρεται σε όσους επιθυμούν να εξασκηθούν στην Υποκριτική, στον Αυτοσχεδιασμό και Κίνηση, σύμφωνα με την πρότυπη εκπαίδευση όπου παρέχει η φιλοσοφία της σχολής μας.

Η σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από το κράτος, με πολυετή πορεία στον τομέα της εκπαίδευσης και στελεχώνεται από καταξιωμένους καθηγητές ενεργούς στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το studio έχει διάρκεια 9 μηνών και στο τέλος γίνεται παράσταση στο θέατρο της σχολής.

Σκοπός είναι να εμπλουτίστουν οι γνώσεις, οι εμπειρίες, τα εκφραστικά μέσα ώστε να δημιουργηθούν οι πρώτες βάσεις των υποψήφιων σπουδαστών του προγράμματος της Δραματικής Σχολής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Πατησίων 87 Α', Στάση ΟΤΕ
1ος όροφος
T.K 10434, Αθήνα                     

email: [email protected] 
fb: Δραματική Σχολή Διομήδη Φωτιάδη

Instagram: fotiadis_drama_school
τηλ: 697 17 58 298

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα Προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού 2016-2017 στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης ¨ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ¨
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με την Ομάδα "No More Artists" για την παράσταση «WHO THE FUCK IS ALICE?» που κέρδισε στο 3ο Scratch Festival, στον Τεχνοχώρο Cartel