Αρχική Εκπαίδευση Σχολές Δραματικής Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Διομήδης Φωτιάδης"

Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Διομήδης Φωτιάδης"

2064

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΜΗΔΗ ΦΩΤΙΑΔΗ 2021

Οι εγγραφές για το τμήμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας 2021 ξεκίνησαν.

Η Δραματική Σχολή Διομήδη Φωτιάδη διοργανώνει τμήμα καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Τα μαθήματα απευθύνονται σ’ όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια υπεύθυνη και οργανωμένη προετοιμασία, με στόχο την ασφαλέστερη παρουσία στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 Το τμήμα προετοιμασίας περιλαμβάνει υποκριτική, ποίηση, αυτοσχεδιασμό και τραγούδι. Επιμελητής καθηγητής είναι ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης. Το τμήμα θα είναι ολιγάριθμο και ο κάθε μαθητής θα έχει τον απαιτούμενο προσωπικό χρόνο για την προετοιμασια του (ιδιαίτερο μάθημα).
Έναρξη μαθημάτων: Κυριακή 27/6 και κάθε Κυριακή 17:00 - 20:00 έως τέλος Ιουλίου.
* (Το συνολικό κόστος των μαθημάτων αντιστοιχεί σε 100 ευρώ).
** (Το κόστος της προετοιμασίας αφαιρείται από τα δίδακτρα του Α έτους της σχολής).
*** (Παρέχεται Δανειστική βιβλιοθήκη και χώρος ατομικής πρόβας).
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση
Πατησίων 87 Α'
6971758298

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να εξασκήσουμε ηθοποιούς και σκηνοθέτες για σταδιοδρομία στο επαγγελματικό θέατρο, χώρο ο οποίος παρουσιάζει μία συνεχώς αυξανόμενη ποικιλία απαιτήσεων από τα άτομα που τον συνθέτουν. Αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε ηθοποιούς με σεβασμό στο θέατρο, στην Τέχνη της ηθοποιίας και στον εαυτό τους, καλλιτέχνες με ήθος και συνέπεια, πρόθυμους να εργάζονται με ομαδικό πνεύμα προς ένα ομαδικό αποτέλεσμα, με επίγνωση πάντα ότι η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση του θεάτρου και όχι η προσωπική τους δόξα. Όσον αφορά την προοπτική, την εφαρμογή, το φόρτο εργασίας, το ήθος, την πειθαρχία, η Σχολή μας λειτουργεί ως μία Επαγγελματική Θεατρική Ομάδα και γι’ αυτό θεωρούμε την πρώτη μέρα της φοίτησης του μαθητή εδώ, σαν την πρώτη μέρα της σταδιοδρομίας του.

Αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε ηθοποιούς με σεβασμό στο θέατρο, στην Τέχνη της ηθοποιίας και στον εαυτό τους, καλλιτέχνες με ήθος και συνέπεια, πρόθυμους να εργάζονται με ομαδικό πνεύμα προς ένα ομαδικό αποτέλεσμα, με επίγνωση πάντα ότι η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση του θεάτρου και όχι η προσωπική τους δόξα.

 

10481420_1525117311057933_8765888676884717615_n

ΕΞΑΣΚΗΣΗ

Η εξάσκηση της σχολής μας βασίζεται σ’ ένα σύστημα εργασίας παρά σ’ ένα δόγμα. Απόψεις της εργασίας των μεγάλων δασκάλων της εξάσκησης του ηθοποιού, από τον Στανισλάβσκι μέχρι τον Μπρέχτ, το ACTOR’S STUDIO, τον Πήτερ Μπρούκ και τον Γκροτόβσκι, ενσωματώνονται στον τρόπο της διδασκαλίας μας.

Η βασική μας προσπάθεια προσανατολίζεται στο να εφοδιάσουμε το μαθητή – ηθοποιό με όλα τα μέσα έκφρασης, να τον βοηθήσουμε ν’ αναπτύξει το δυναμικό των εργαλείων που εκ φύσεως διαθέτει, δηλαδή της φωνής και του κορμιού του. Ζητάμε να ενθαρρύνουμε διά της άσκησης το δραματικό ένστικτο του μαθητή, σύμμαχο απαραίτητο για την ανάπτυξη της επινόησης και του αυθορμητισμού, να καθιερώσουμε εξ’ αρχής την ιδέα της ομαδικής ηθοποιίας, γιατί αναμφισβήτητα ότι δημιουργεί ζωή στη σκηνή είναι η αντίληψη του ηθοποιού για τις σχέσεις του – πνευματικές, συναισθηματικές, αισθητήριες και σωματικές – με τους άλλους ηθοποιούς.

Τέλος ζητάμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της πρωτοβουλίας, ελευθερίας και ατομικής ευθύνης, καθώς και την ικανότητα να συντονίζει τις δεξιότητες του με το σύνολο.

 

jnjbjmo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δημιουργία πρωινού και απογευματινού τμήματος

Πρόγραμμα φοίτησης μειωμένου ωραρίου και κόστους

Physical Theatre Laboratory

Συνεργασία με τη σχολή κινηματογράφου – τηλεόρασης ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ

Χορήγηση υποτροφίας

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση
Πατησίων 87 Α'
6971758298

Facebook: Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης ''Διομήδης Φωτιάδης''

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την σχολή μας.

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα Προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού 2016-2017 στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης ¨ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ¨
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με την Ομάδα "No More Artists" για την παράσταση «WHO THE FUCK IS ALICE?» που κέρδισε στο 3ο Scratch Festival, στον Τεχνοχώρο Cartel