Άρθρο του Nino Galeti για το "Το πολιτικό τέρας" στο θέατρο Παραμυθίας

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΡΙΛΕΡ
Ξεκίνησα να γράφω ένα  παραμύθι για κάποια μικρή,  αλλά αρχαία χώρα στην άκρη της Ευρώπης, όπου η εναλλαγή στην εξουσία συνοδευόταν πάντα από ίντριγκες, δολοπλοκίες και αίμα .
Όσο έγραφα, τόσο νόμιζα ότι πολλά από αυτά, σαν να τα έχω ζήσει, σαν να τα είχα δει να συμβαίνουν.
Τελικά ''το πολιτικό τέρας'' ξεκίνησε ως παραμύθι και κατέληξε σε ένα πολιτικό θρίλερ για την δεκαετία 2005 – 2015 χ .ε.   (χαμένης εποχής)
Μια μυθοπλασία μου για εκείνη την περίοδο, που στην σκέψη και μόνο ότι μπορεί να περιέχει κάποιες αλήθειες,  τρομάζει και μένα τον ίδιο.
Όλοι ξέρουμε ότι στην πολιτική αρένα έχουν θαφτεί πολλοί σκελετοί, μα τούτο εδώ το παραμύθι, είναι σαν να τους ξεθάβει έναν-έναν.
''Το πολιτικό τέρας'' στο έργο, έχει πρόσωπο και όνομα, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε δολοπλόκος πολιτικός, λαοπλάνος, λαϊκιστής και σφετεριστής της δημοκρατίας.
Στη θεατρική σκηνή ξεγυμνώνεται το πολιτικό τέρας, αλλά έμμεσα θα νοιώσουν ενοχές και οι θεατές, που μπορεί κάποτε να ξεγελάστηκαν με τόση ευκολία.
Το γράψιμο αυτού του έργου, ήταν και για μένα, όπως νομίζω θα είναι και για πολλούς  θεατές, ένα ανελέητο μαστίγωμα, αφού μέσα από τους διαλόγους, καταρρέουν όλες οι αυταπάτες και ψευδαισθήσεις μας πολλών ετών.
Το βασικό όμως ερώτημα, παραμένει αναπάντητο και σε αυτό το έργο μου.
Τι μας εμποδίζει άραγε, να χρησιμοποιήσουμε την νοημοσύνη μας και με περισσή ευκολία γινόμαστε οπαδοί και βορά κάποιου <σωτήρα> ;
Όσο ένας λαός δεν θέλει η δεν μπορεί να σκεφτεί, πάντα θα βρίσκει μπροστά του ένα πολιτικό τέρας.
Κι όσο θα υπάρχουν λαοπλάνοι, δεν θ αλλάζει τίποτε, προς το καλύτερο, στις ζωές μας. Μόνο το σκηνικό θ αλλάζει και τα κοστούμια.
Nino Galeti
Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ