Αθηναϊκή Σκηνή

2

Αλλαγή σελίδας στην Δραματική εκπαίδευση από την Αθηναϊκή Σκηνή.

Η κρατικά αναγνωρισμένη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή, ετοιμάζεται για ην επόμενη εκπαιδευτική σεζόν, εναρμονισμένη με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχοντας προσεκτικά αφουγκραστεί τις καλλιτεχνικές ανάγκες των καιρών. Από φέτος αλλάζει σελίδα στην δραματική εκπαίδευση και εισάγει καινοτόμες μεθόδους στο πρόγραμμά της:

Καθιερώνει το ανέβασμα παραστάσεων από φοιτητές και καθηγητές, αντί των κλασσικών μαθημάτων υποκριτικής. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιείται η επαγγελματική εμπειρία των σπουδαστών, που έρχονται από ην αρχή σε επαφή με το κοινό αφού η Σχολή διαθέτει επαγγελματικό θέατρο.

Επικεντρώνεται σε τεχνικές προσέγγισης ρόλου και όχι τόσο στην εμπειρική διδασκαλία και σκηνοθεσία που μέχρι τώρα κυριαρχούσε στην Δραματική εκπαίδευση.

Δίνει βάση στην πολύπλευρη εκπαίδευση όλων των ειδών έκφρασης της υποκριτικής τέχνης (δράμα, αρχαίο δράμα, κωμωδία, σωματικό θέατρο) αλλά και σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης για να μπορούν οι απόφοιτοι να έχουν περισσότερες γνώσεις και εξοικείωση με τις μεθόδους ως επαγγελματίες.

Για πρώτη φορά επίσης καθιερώνει την λήψη μαθημάτων επιλογής και μαθημάτων ελεύθερης επιλογής. Έτσι πέραν των μαθημάτων που προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελούν την βάση της θεατρικής εκπαίδευσης (Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, χορός, τραγούδι, αγωγή λόγου, θεωρία κτλ), ο σπουδαστής θα μπορεί να διαλέξει ανά εξάμηνο και κάποιο μάθημα της αρεσκείας του, κάποια εκ των οποίων η Αθηναϊκή Σκηνή εισήγαγε εδώ και χρόνια καινοτομώντας (Ψυχολογία και θέατρο, Πρακτική μεταγλώττισης,  Μουσικό όργανο – κρουστά κ.α.). Επίσης μέσα από μια πληθώρα μαθημάτων που η Αθηναϊκή Σκηνή παρέχει στο νέο της Θεατρικό Εργαστήρι ως εξειδίκευση και επιμόρφωση, οι σπουδαστές θα μπορούν αν το επιθυμούν να λάβουν με ελεύθερη επιλογή μαθήματα με πρόσβαση σε γνωστικά αντικείμενα που μέχρι τώρα δεν παρέχονταν στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές. Με αυτό τον τρόπο ο σπουδαστής πέραν των βασικών μαθημάτων που θα λαμβάνουν, θα μπορούν να ΄΄χτίσουν΄΄ το δικό τους πτυχίο με μαθήματα του προσωπικού τους ενδιαφέροντος, δίνοντας βάση σε τομείς που θα ήθελαν περισσότερη εξειδίκευση.

Τέλος, από φέτος ξεκινά ένας πολύ ενδιαφέρων καλλιεχνικός διάλογος μεταξύ νεότερων και μεγαλύερων, καταξιωμένων καθηγητών, αφού αριθμητικά υπερερούν οι πρώτοι.

Η Αθηναϊκή Σκηνή επίσης, ως μία από τις λίγες σχολές στην Ελλάδα που διαθέτουν επαγγελματικό θέατρο και θίασο, δίνει το βήμα σε σπουδαστές της τοποθετώντας τους στις επαγγελματικές της παραστάσεις για πρακτική, απορροφά αποφοίτους της αφού "βγουν" στο επάγγελμα, υποστηρίζοντας την ιδέα της εκμάθησης της Τέχνης μέσα από την πρακτική και την εξοικείωση με την έκθεση στο κοινό. Οι σπουδαστές της Αθηναϊκής Σκηνής ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, πέραν το κρατικά αναγνωρισμένου πχυχίου, θα έχουν ήδη μετρήσει συμμετοχές σε παραστάσεις, σπουδαστικές και επαγγελματικές και επίσης σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σημαντικοί άνθρωποι του χώρου έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Σκηνή, μεταξύ άλλων οι: Θόδωρος Κάλβος, Λυδία Κονιόρδου, Κοραής Δαμάτης, Νίκος Μπουσδούκος, Ισίδωρος Σιδέρης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Εύα Κοταμανίδου, Μαρία Τζομπανάκη, Νίκος Χαραλάμπους, Γιάννης Ιορδανίδης, Στέφανος Ληναίος, Καίτη Ιμπροχώρη, Διαγόρας Χρονόπουλος, Κάγιο Μπελτζ, Χριστίνα Καζάζη, Πέπη Μοσχοβάκου, Ερατώ Πίσση, Αναστασία Κουμίδου, Εύης Γαβριηλίδης, Μιχάλης Καλαμπόκης,Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Περικλής Μοσχολιδάκης, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μάρω Θεοδωράκη, Σπύρος Μπιμπίλας, Άκης Σταματιάδης, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Μαρία Χορς,

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τους καθηγητές που θα συνεργαστούν κατά το νέο έτος επικοινωνήστε με τη Σχολή.

 

Γιατί να σπουδάσω στην Αθηναϊκή Σκηνή; Σε τί διαφέρει από τις άλλες Σχολές;

 1. Περιοχή - βρίσκεται στην πιο ασφαλή και όμορφη περιοχή της Αθήνας, έξω από το Μετρό (στάση Ακρόπολη), και παρέχει όλες τις διευκολύνσεις.
  2. Δίδακτρα - Χαμηλά δίδακτρα.
 2. Ολιγομελή τμήματα.
  4. Πρόγραμμα σπουδών - καλύπτει κάθε πιθανή επαγγελματική απασχόληση του αποφοίτου και διαφοροποιείται από τα μέχρι τώρα παγιωμένα δεδομένα.
  5. Υψηλή ζήτηση - αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές προτίμησης των σπουδαστών.
  6. Καθηγητές - Διδάσκουν οι πιο έμπειροι και καταξιωμένοι, ενεργοί καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, γεγονός που κρατά τους σπουδαστές σε επαφή με τη σημερινή θεατρική πραγματικότητα.
  7. Πρωτοπορία - σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών ευρωπαϊκών προτύπων με μαθήματα που δεν διδάσκονται συνήθως στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό θεωρούνται δεδομένα.
  8. Υλικοτεχνική υποδομή - σύγχρονες εγκαταστάσεις φωτισμού, κλιματισμού, ηχομόνωσης και αιθουσών.
  9. Χώρος -  στεγάζεται σε ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο που έχει ψηφισθεί ως ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, με πολλές ευρύχωρες αίθουσες, αίθουσες αναμονής, αυλή, αποδυτήρια με ντουλάπια, αίθουσα χορού κ.τ.λ.
  10. Παράλληλες δράσεις - πρωτοπορεί με εξειδικευμένα σεμινάρια και μαθήματα. Εισήγαγε στη θεατρική εκπαίδευση μαθήματα όπως Πρακτική Μεταγλώττισης (η μόνη που διαθέτει στούντιο ηχογράφησης και παρέχει την τεχνική σε πρακτικό επίπεδο. Η Μεταγλώττιση αποτελεί πεδίο εργασίας των ηθοποιών και μέχρι τη θέσπιση του μαθήματος από την Αθηναϊκή Σκηνή δεν παρεχόταν αντίστοιχη εκπαίδευση) , ψυχολογία, ιστορία τέχνης, σκηνοθεσία κ.α.
  11. Πρακτική εφαρμογή - παραστάσεις από κάθε τμήμα σε θέατρα και περιοδείες.
  12. Επαγγελματική αποκατάσταση - πρακτική και επαγγελματική απορρόφηση.
  13. Αίθουσα θεάτρου - είναι από τις ελάχιστες σχολές που διαθέτει επαγγελματικό θέατρο και επαγγελματικό θίασο που απορροφά τόσο σπουδαστές όσο και αποφοίτους.
  14. Αναγνωρισμένπ πτυχίο - είναι αναγνωρισμένη από το κράτος (Ανώτερη Εκπαίδευση) και παρέχει κρατικό πτυχίο.
  15. Υποτροφίες - παρέχει υποτροφίες και βραβεία.
  16. Μοναδικές εθκαιρίες και δυνατότητες - δίνει βήμα στους σπουδαστές να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους τόσο μέσα από τις ελεύθερες ομάδες (μουσική, θεατρική, χορευτική), όσο και μέσα από το μήνα παραστάσεων κάθε Ιούνιο, όπου όλες οι εξετάσεις δίνονται με μορφή παράστασης ανοιχτά στο κοινό.
  17. Ενεργοί απόφοιτοι - μεγάλος αριθμός αποφοίτων εργάζεται πλέον στον καλλιτεχνικό χώρο με σημαντικούς σκηνοθέτες να εμπιστεύονται το έργο μας.
  18. Πολυδιάστατη εκπαίδευση - σπουδές πάνω σε όλα τα είδη Θεάτρου: Δράμα, Κωμωδία, Αρχαίο Δράμα, Musical, Σωματικό Θέατρο.
  19. Συνεργασίες - συνεργάζεται με θιάσους και σκηνοθέτες με συμμετοχές των σπουδαστών σε παραστάσεις και φεστιβάλ.
  20. Παράλληλες δράσεις - εισήγαγε πρώτη στην ιδιωτική εκπαίδευση εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Αρχαία Θέατρα (Επίδαυρος κ.α.).
  21. Παροχές και διευκολύνσεις – παρέχει αναβολή στράτευσης και ατέλεια δωρεάν εισόδου στα Θέατρα.
  22. Εξετάσεις υπουργείου - διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις Διπλωματικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού από την ίδρυσή της.
  23. Ειδικά προγράμματα εξυπηρέτησης - παρέχει προγράμματα σπουδών και σε άτομα με περιορισμένο χρόνο.
  24. Ευέλικτο πρόγραμμα - μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και μεμονωμένα μαθήματα.
  25.  Ποικιλία σπουδών - προγράμματα αποφοίτων, προετοιμασίας ακροάσεων, θεατρικά εργαστήρια, εργαστήρια επαγγελματιών άλλων κλάδων που χρειάζονται τεχνικές γνώσεις π.χ. ορθοφωνίας, παιδικά εργαστήρια.
  26. Δωρεάν καλοκαιρινή προετοιμασία – δίνει τη δυνατότητα σε όσουν επιθυμούν να προετοιμαστούν δωρεάν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Το ειδικό πρόγραμμα και η πολυετής πείρα μας οδηγεί την πλειοψηφία των σπουδαστών σε επιτυχή εισαγωγή, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν πετύχει την εισαγωγή τους στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου 20 σπουδαστές του εργαστηρίου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται.
Ιστοσελίδα Αθηναϊκής Σκηνής: www.athstage.gr
Επισκεφτείτε τη σχολή για να ξεναγηθείτε στο μοναδικής αισθητικής κτήριο, να γνωρίσετε τις αίθουσες αλλά και τις εγκαταστάσεις του επαγγελματικού θεάτρου και για να μάθετε για το σύγχρονο και πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-9222300.

Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη (αναγνωρισμένη από το κράτος).

Αθανασίου Διάκου &Τζιραίων 13 Αθήνα, Ακρόπολη, έξω από το Μετρό. Web:www.athstage.gr,

E-Mail:mk0078@hotmail.com, facebook: Athinaiki Skini, youtube: Αθηναϊκή Σκηνή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ