Αυτογνωσία μέσα από την Υποκριτική Τέχνη

Ανοικτή Δωρεάν Ομιλία στο Θέατρο Αλκμήνη | Πρόγραμμα Σεμιναρίων 2018-19

“Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα από την Λαμπέτη ήταν πως ο ηθοποιός δεν πρέπει να δουλεύει πάνω σε ένα ρόλο αλλά πάνω στον εαυτό του”.
Λευτέρης Βογιατζής
Το Θέατρο Αλκμήνη και ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Αργύρης Σ. Μάρδας μας προσκαλούν στην δωρεάν ομιλία με θέμα: Μάθε πώς να συνδυάσεις την Αυτογνωσία μέσα από την Υποκριτική Τέχνη στο πλαίσιο του Προγράμματος Σεμιναρίων 2018-19 του Θεάτρου Αλκμήνη, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 10:30πμ στο θέατρο Αλκμήνη με είσοδο ελεύθερη.
Η ομιλία απευθύνεται σε όποιον ενδιαφερόμενο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, performers, συγγραφείς και σεναριογράφους.
Θα μάθουμε γιατί οι μεγάλοι ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου εργάζονταν διαρκώς με τον εαυτό τους, το γνώθι σαυτον και τη ψυχολογία τους για να μπορέσουν να αποδώσουν  καλύτερα τους ρόλους του.
Θα γνωρίσουμε πως μπορεί η Αυτογνωσία να συνδυαστεί με την υποκριτική τέχνη και τα ευεργετικά της πλεονεκτήματα. Θα γνωρίσουμε πώς μπορούμε και εμείς να εργαστούμε σωστά με τον εαυτό μας και να δούμε τις ερμηνείες μας να βελτιώνονται με τη βοήθεια της MARDA method, της νέας προσιτής υποκριτικής μεθοδολογίας που βασίζεται πάνω στην βραβευμένη μέθοδο Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης, Expansion Method.
Θα μάθουμε για την ρεαλιστική ερμηνεία που προσφέρει η MARDA method, όπου ηθοποιός χρησιμοποιεί αβίαστα συναισθήματα χωρίς φόβο και εγκράτεια ή περιορισμούς, ακριβώς όπως θα συνέβαινε στην πραγματικότητα. Γνωρίζει την βαθιά συναισθηματική πραγματικότητα του ήρωα και αποδίδει τον ρόλο ρεαλιστικά. Ταυτόχρονα όμως βελτιώνει και την ποιότητα της ζωής του, απελευθερώνοντας περιοριστικά τοξικά συναισθήματα και πεποιθήσεις.
Θα χαρούμε να γνωριστούμε από κοντά και να περάσουμε ένα ενημερωτικό, απελευθερωτικό και διαφορετικό κυριακάτικο πρωινό.
Εισηγητής: Αργύρης Σ. Μάρδας, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, δημιουργός Expansion Method.
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Διάρκεια ομιλίας: 120 λεπτά
Ώρα προσέλευσης: 10:30, Ώρα Έναρξης: 11:00
Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Είσοδος Ελεύθερη | Κράτηση θέσης εδώ
Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ |Αλκμήνης 8 | Γκάζι
Πληροφορίες Κρατήσεις: ΡΟΗ ΑμΚΕ 2109841088
Για ομαδικές κρατήσεις (άνω των 6 ατόμων) παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΡΟΗ ΑμΚΕ στο 2109841088.
Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της ΡΟΗ ΑμΚΕ και τα έσοδα κατευθύνονται αποκλειστικά προς ενίσχυση των σκοπών της.
Περισσότερες πληροφορίες στο 2109841088.
Υπεύθυνος προγράμματος Αργύρης Σ. Μάρδας.
Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με τη Κοραλία Τσόγκα για την παράσταση "Η αναζήτηση"
Επόμενο άρθροΑκρόαση για άντρα ηθοποιό