Δηλώσεις συμμετοχής στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων του δήμου Ζωγράφου

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 

Ζωγράφου, 2/5/2018

ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δ/νση: Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου, Τ.Κ. 157 71
τηλ. 210-7481396
Πληροφορίες : Κορίνα Αντωνοπούλου, Νίκος Αναστασόπουλος
Email: [email protected]
Blog: culturezografou.wordpress.com

Πρόσκληση

προς Θεατρικά Σχήματα Δήμων, Πνευματικών Κέντρων, Συλλογικοτήτων, Πανεπιστημίων  κ.λ.π.

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ 32ων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει για 32η χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτεχνικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Θεατρικοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2018.

Η επιλογή των θεατρικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος, θα γίνει από την Προκριματική Επιτροπή ενώ στο τέλος των Αγώνων η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει όσους διακριθούν στις κατηγορίες για τις οποίες θα θεσπιστούν βραβεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από Δευτέρα 21 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 (ημ/νια κατάθεσης), καταθέτοντας ταχυδρομικό φάκελο, (τα αρχεία που θα περιέχονται να είναι σε ηλεκτρονική μορφή) με τα ακόλουθα δικαιολογητικά αποστέλλοντας στη διεύθυνση του Νομικού Προσώπου:

  1. Ιστορικό θεατρικής ομάδας (φορέας, επωνυμία, σκοπός)
  2. Θεατρικό έργο (τίτλος, σύντομη περίληψη της υπόθεσης, διάρκεια, διάλειμμα)
  3. Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα
  4. Συντελεστές, διανομή ρόλων (αριθμός συντελεστών, ηθοποιών –σε πεζά γράμματα)
  5. Φωτογραφίες ή σκίτσα σκηνικών – κοστουμιών
  6. Φωτογραφίες και dvd από την παράσταση ή πρόβα του έργου
  7. Πρόγραμμα και αφίσα, εφόσον υπάρχουν
  8. Έγγραφες άδειες πνευματικών δημιουργών. Οι άδειες για τα προστατευόμενα από Πνευματική Ιδιοκτησία Έργα διασφαλίζονται από τους συμμετέχοντες και πρέπει να χορηγούνται με την υποβολή της αίτησης
  9. Όνομα υπευθύνου επικοινωνίας, τηλέφωνα (σταθερό και κινητό), e-mail.

Τα θεατρικά σχήματα θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της προκριματικής διαδικασίας έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018.

Κατά τη διάρκεια των Θεατρικών Αγώνων θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις -εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, παραστάσεις- δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη των ομάδων, αλλά και στους φίλους του θεσμού, να έρθουν σε επαφή με τεχνικές, θεωρίες και μέσα έκφρασης από το χώρο των παραστατικών τεχνών, να εκφραστούν και να συν-δημιουργήσουν.

Σας περιμένουμε και φέτος στους 32ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, έναν θεσμό ο οποίος καθιερώθηκε, ανανεώνεται συνεχώς και παραμένει στο Δήμο μας χάρη στη δική σας συμμετοχή και αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργία.

Καλή Επιτυχία & Καλή Συνεργασία!

Η οργανωτική επιτροπή των 32ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων