Δήλωση συμμετοχής στο «Duet yourself festival» στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα

17309365_1291862817550271_5597540247357588989_n

Το Φεστιβάλ «Duet yourself», που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς, ηλικίας μέχρι 30 ετών, να δημιουργήσουν τα δικά τους ντουέτα και να αναμετρηθούν με θεατρικά ή λογοτεχνικά κείμενα, οργανώνεται στο Θέατρο Άλφα/ Ιδέα το πρώτο δεκαήμερο του Μαίου από τους Κώστα Γάκη, Αθηνά Μουστάκα και Κων/νο Μπιμπή.

Η τρεις τους, ως Ομάδα Ιδέα, πιστεύοντας σε ένα χειροποίητο θέατρο και στην τέχνη του παλιάτσου, που μόνο με το σώμα του και τη φωνή του μπορεί να σκαρώσει μικρά σκηνικά θαύματα, δημιούργησε πριν από τέσσερα  χρόνια την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», εξερευνώντας τις δυνατότητες που έχουν 2 μόνο ηθοποιοί, με την αρωγή και ενός live μουσικού επί σκηνής, να σηκώσουν στους ώμους τους ένα ολόκληρο έργο.

«Το στοίχημα κερδήθηκε και με βάση αυτή την εμπειρία, διοργανώνουμε στο Θέατρο Άλφα/Ιδέα, το πρώτο 10ήμερο του Μαίου, το Φεστιβάλ «Duet yourself», που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς, ηλικίας μέχρι 30 ετών, να δημιουργήσουν τα δικά τους ντουέτα και να αναμετρηθούν με θεατρικά ή λογοτεχνικά κείμενα», εξηγούν. «Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της δουλειάς τους, διάρκειας από 15 μέχρι 30 λεπτά.

Το ντουέτο που θα διακριθεί θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εκδοχή του θεατρικού ή του θεατροποιημένου λογοτεχνικού έργου που παρουσίασε, η οποία θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλφα/Ιδέα, την προσεχή χειμερινή σεζόν 2017-2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την πρότασή τους στο mail: [email protected]