Δηλώσεις ηθοποιών και συντελεστών από την παρουσίαση των έργων στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών:

 

  • «Ρωμαίος και Ιουλιέτα…on the road», σε διασκευή- σκηνοθεσία: Στέλιου Χατζηαδαμίδη
  • «Του Κουτρούλη ο γάμος», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου

 

«Με δύναμη από τη Μονή Λαζαριστών», με αυτό το σύνθημα, από την Διοίκηση και Διεύθυνση του ΚΘΒΕ, ξεκίνησε η σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Βασιλικό Θέατρο, παρουσιάζοντας τις δύο παραστάσεις, που ξεκινούν στη Μονή Λαζαριστών.

 

Ο Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, αφού τόνισε τον συμβολικό χαρακτήρα της έναρξης της χειμερινής θεατρικής περιόδου 2015-2015 από τη Μονή Λαζαριστών, δήλωσε:

«Ξεκινούν οι πρεμιέρες μας, το Θέατρο ανοίγει. Τηρώντας το ρεπερτόριο που είχε ήδη καταρτίσει η προηγούμενη Καλλιτεχνική Διεύθυνση, κάναμε ό,τι μπορούσαμε από την πλευρά μας για να τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί, ώστε να γίνουν οι δουλειές, τόσο καλές όσο είχαν προγραμματιστεί. Είναι μεγάλη η χαρά μου που ξεκινάμε σήμερα με δύναμη από τη Μονή».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, Άρη Στυλιανού, ο οποίος ευχήθηκε, αντίστοιχα, καλή επιτυχία στο ξεκίνημα των παραστάσεων του ΚΘΒΕ.

 

Η Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια, παίρνοντας το λόγο δήλωσε για την παράσταση της Νεανικής Σκηνής «Ρωμαίος και Ιουλιέτα…on the road»:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, με τόσο ταλέντο. Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση, ένα σύγχρονο θέαμα που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη για το εφηβικό θέατρο, ενώ ταυτόχρονα δίνει χώρο για να παρακολουθήσει την παράσταση και το ενήλικο κοινό»

 

Ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης, που υπογράφει τη διασκευή και σκηνοθεσία της παράστασης, δήλωσε:

«Πρόκειται για τη διασκευή ενός από τα πιο αγαπημένα έργα του Σαίξπηρ που φέρνει όλη την ιστορία στο σήμερα. Στην σκηνή υπάρχει ένα στούντιο κι όλα εκτυλίσσονται με αφορμή τον ραδιοφωνικό σταθμό. Στόχος μας ήταν όλοι οι συντελεστές να πούμε την ίδια ιστορία. Είμαστε μια ομάδα που αγαπάει το φως, τα σκοτεινά σημεία δεν τα θέλαμε πολύ. Η παράσταση έχει πρωτότυπη μουσική, πολύ χορό και νέες τεχνολογίες. Μοιάζει ακριβή παραγωγή, αλλά δεν είναι», τονίζοντας ότι: «Τα οικονομικά εμπόδια μπορεί να είναι αφορμή για μεγαλύτερη δημιουργικότητα».

 

Ο Τάσος Παπαδόπουλος που υποδύεται τον Ρωμαίο, δήλωσε λακωνικά: «Καλησπέρα άνθρωποι…Τα υπόλοιπα επί σκηνής. Σας περιμένουμε στη Μονή Λαζαριστών».

 

Η Ηλέκτρα Καρτάνου, αντίστοιχα, που υποδύεται την Ιουλιέτα, δήλωσε :

«Στο έργο κυριαρχούν έννοιες όπως η αγάπη, η ελευθερία, η αξία της ιδιαιτερότητας και της μοναδικότητας, έννοιες τονισμένες και μέσα από τη γραφή του Σαίξπηρ, αλλά και από τη διασκευή που έγινε από τον σκηνοθέτη. Το έργο μιλάει για την αληθινή αγάπη δύο νέων ανθρώπων, αυτό είναι που κάνει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αθάνατη και διαχρονική. Η αγάπη δύο ελεύθερων ανθρώπων, κόντρα σε μια κοινωνία που δεν επιτρέπει την ελευθερία».

 

Ο Γιάννης Μάρτος που υπογράφει τη χορογραφία της παράστασης, σημείωσε:

«Είναι μια παράσταση που έχει τα είδη χορού, από κλασικό και τζαζ μέχρι hip-hop. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν δούλεψαν πολύ σκληρά, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό», ενώ τόνισε την καθοριστική συμβολή του Κώστα Γεράρδου και του Ηλία Τσάκωνα στο τελικό αποτέλεσμα, που αποτελούν δύο από τα παλιά στελέχη του Χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ.

 

Η Ειρήνη Καραχρήστου που έχει κάνει την Κοινωνιολογική έρευνα, δήλωσε:

«Από την αρχή της ιδέας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε αυτή την παράσταση, χωρίς το κοινωνικό στοιχείο, ούτε μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Όλες οι παραστάσεις, εμπεριέχουν, εν δυνάμει, το πολιτικό και το κοινωνικό στοιχείο, πόσο μάλλον μια παράσταση της Νεανικής Σκηνής, μια παράσταση για τον σύγχρονο έφηβο. Μέσα από την κοινωνιολογική έρευνα μελετήσαμε τον έφηβο και τις διαπροσωπικές του σχέσεις στο σύγχρονο τοπίο, τη σχέση του με την οικογένεια, με τους φίλους, με τη βία. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε ότι σε κάθε ηλικία πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, να αγαπάμε και να ονειρευόμαστε, γιατί όπως είπε και ο Σαίξπηρ: “Είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη των ονείρων”».

 

Τέλος, η Μάρα Τσικάρα, που έχει γράψει τους στίχους και υποδύεται την αφηγήτρια, μιλώντας για το εύρημα του ραδιοφωνικού σταθμού, τόνισε: «Θέλαμε πολύ να γνωρίσουμε στους εφήβους, το μέσο που αγαπήσαμε εμείς και μεγαλώσαμε μαζί του, το ραδιόφωνο. Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι πολλά…. Χωράνε στη βαλίτσα τα όνειρά μας; Πού αναγκαζόμαστε να πάμε με αυτή τη βαλίτσα; Πόσο μάλλον, όταν σαν αντίπαλο δέος στο μίσος και σε όλα αυτό που επικρατεί γύρω μας είναι η αγάπη, αυτό προτείνει το έργο, αυτό προτείνουν η διασκευή του έργου και οι στίχοι».

 

Στη συνέχεια, περνώντας στην παρουσίαση της παράστασης «Του Κουτρούλη ο γάμος», ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης, δήλωσε:

«Πρόκειται για μια παράσταση με μουσική, τραγούδια με πολύ χιούμορ που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος. Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντώ στο ίδιο τραπέζι τον Τάσο Πεζιρκιανίδη, τον Νικόλα Μαραγκόπουλο, την Κλειώ Δανάη- Οθωναίου και τον Δημήτρη Κολοβό. Συνάδελφοι και συνεργάτες που αγαπώ».

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού, σημείωσε:

«Πολύ ωραία παράσταση, ελπίζω να τη δει και να τη χαρεί ο κόσμος. Ευχαριστώ τους συντελεστές και τους ηθοποιούς. Με δύναμη από τη Μονή θα πάμε καλά φέτος σε όλα τα έργα».

 

Συγκινημένος ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλατζόπουλος, για το νέο ξεκίνημα της Μονής Λαζαριστών με τα δύο έργα, αναφέρθηκε στις γενιές που μεγαλώνει αυτό το Θέατρο. «Το ΚΘΒΕ με γεμίζει συγκινήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Φοβερή σύμπτωση… Οι έφηβοι που θα δούν φέτος το έργο ήταν παιδιά, όταν πριν από δέκα χρόνια είδαν το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα σαν τον σκύλο με την γάτα» που είχαμε κάνει τότε. Η ζωή μας κάνει περίεργους και όμορφους κύκλους». Μιλώντας για την παράσταση τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαδιακό έργο. «Ο σοφός άνθρωπος Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής, που ήταν ποιητής, συγγραφέας, αρχαιολόγος, ιστορικός, στρατιωτικός φιλόσοφος, ζωγράφισε τόσο έντονα και με τόση αλήθεια τη στιγμή της εποχής του, γράφοντας ένα έργο το οποίο παραμένει ζωντανό και απόλυτα επίκαιρο μέχρι σήμερα, δείχνοντας μας τι δεν πρέπει να κάνουμε».

 

Ο Τάσος Περζικιανίδης, που υποδύεται τον Κουτρούλη, δήλωσε: «Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το έργο έτσι όπως παρουσιάζει γνώριμα σε εμάς θέματα μέσα από μια φόρμα άκρως Αριστοφανική. Έχει ενδιαφέρον το πώς βλέπουμε τελικά αυτά που κάνουμε».

 

Ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία του με τον θίασο και τον σκηνοθέτη της παράστασης εμφανίστηκε ο Νικόλας Μαραγκόπουλος (Στροβίλης), ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την παράσταση.

 

Αυθόρμητη και άκρως αισιόδοξη για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Μονής Λαζαριστών, η Κλειώ Δανάη-Οθωναίου (Ανθούσα, Μούσα Σφαιρίστρια), δήλωσε: «Έχουμε κάνει τόσες πρόβες για αυτό το έργο, που θέλουμε να παίξουμε. Να ακούσουμε το γέλιο του κόσμου. Οι λίγες παραστάσεις του καλοκαιριού δεν μας άφησαν να το χαρούμε. Ήρθε η ώρα να το ζήσουμε όλοι μαζί. Το ΚΘΒΕ έχει ανάγκη τη στήριξη σας».

 

Ο Δημήτρης Κολοβός (Κυρ Σπύρος), τέλος, είπε: «Μέσα σε πέντε παραστάσεις καταφέραμε να καταλάβουμε την απήχηση που έχει το έργο στον κόσμο. Υπήρξαν θεατές που το είδαν πάνω από μια φορά και αυτό λέει πολλά. Όπως επίσης και το τρανταχτό γέλιο του κοινού. Εύχομαι να το απολαύσουν όλοι».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι προβολές στον πολυχώρο Χυτήριο με ελεύθερη είσοδο
Επόμενο άρθροΠρογραμματισμός παραστάσεων για τη σεζόν 2015-16 στο θέατρο "Αγγέλων Βήμα"