Δηλώσεις συμμετοχής για το "1ο Κύκλο παραστάσεων, δράσεων και συναντήσεων με αφορμή τους αρχαιοελληνικούς μύθους και το θέατρο"

φηξφ

΄΄ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΄΄

«Μυθικές μέρες» στο Θέατρο της Ημέρας

«Ξανα-ζώ ένα μύθο…!» - 1ος κύκλος συναντήσεων, παραστάσεων & δράσεων

με αφορμή Αρχαιοελληνικούς μύθους & Θέατρο

Από 9 έως 18/10 (εκτός από 12/10)

 

Τα τελευταία  χρόνια οι Μύθοι και κυρίως οι Αρχαιοελληνικοί, διαποτίζουν την θεατρική, παιδαγωγική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του Θεάτρου της Ημέρας. Η μεγάλη δύναμη, σημασία  και σημαντικότητά τους, η οικουμενικότητα και το μήνυμα που μεταφέρουν μέσα στους αιώνες, επίκαιρο όσο ποτέ,  οδήγησαν στην συστηματική ενασχόληση με το σύμπαν των αρχαιοελληνικών μύθων. Πασίγνωστοι και αγαπητοί σε μικρούς και μεγάλους, με ανάλογη αφετηρία, προσέγγιση και ερεθίσματα για  κάθε ηλικία, αυτούσιοι, διασκευασμένοι και προσαρμοσμένοι στη σύγχρονη πραγματικότητα, αποτελούν ιδιαίτερα αξιόλογη και αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη - δραματουργικό υλικό, ώστε να συντεθούν δράσεις, παραστάσεις ώστε να προκύψουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μελέτης της διαχρονικότητας και επικαιρότητας των Μύθων, το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει  τον 1ο Κύκλο παραστάσεων, δράσεων και συναντήσεων με αφορμή τους αρχαιοελληνικούς μύθους και το θέατρο, το μήνα Οκτώβριο.

Στις θεατρικές Δράσεις μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες, σχήματα και δημιουργοί (που δεν συνιστούν απαραίτητα νομικό φορέα), της Αττικής, της Ελληνικής περιφέρειας ή ομάδες Ελλήνων από το Εξωτερικό και θεατρικές ομάδες αλλοδαπών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Οι «Μυθικές μέρες» δεν έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Θεάτρου σχετικά με την ένταξή τους στο πρόγραμμα και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα μας.

Προηγούμενο άρθρο«Θεατρικό Παιχνίδι: με μια λέξη - ένα χρώμα - έναν ήχο» από το Λάκη Κουρετζή & το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Επόμενο άρθροΤαχύρρυθμο σεμινάριο - βιωματική ημερίδα θεατρικού παιχνιδιού στο "Θέατρο Της Ημέρας"