Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο

Δημιουργική_απασχ_EviFylaktou

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).

Δημιουργική_Απασχ@EviFylaktou

Τα εργαστήρια ήταν χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές ομάδες όπου η κάθεμια εστίασε και σε μία άλλη παράμετρο του θεατρικού έργου. Τα μεγαλύτερα παιδιά ασχολήθηκαν με την πλοκή και το μυθολογικό πλαίσιο του έργου μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας δημιούργησαν μουσικά μοτίβα και θεατρικές συνθέσεις βασισμένες στην μουσική της παράστασης και τα πιο μικρά κατασκεύασαν, μέσα από μια διαδικασία δημιουργικού παιχνιδιού, μια ευφάνταστη και πολύχρωμη σφίγγα.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και παιδιά με άλλες μητρικές γλώσσες τα οποία παρακολούθησαν με ευκολία όλες τις δράσεις.

Δημιουργική_Απασχ@EviFylaktou1

Η δημιουργική απασχόληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (στο Γυμνάσιο Λυγουριού) συνεχίζεται και κατά την διάρκεια των παρακάτων παραστάσεων.  Κάθε φορά το πρόγραμμα θα συνδέεται με την αντίστοιχη θεματική των έργων που θα παίζονται στην Αρχαία Επίδαυρο. Στόχος της δημιουργικής απασχόλησης είναι τα παιδιά και οι κηδεμόνες τους να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία των θεμάτων της παράστασης.

 

  • Λυσιστράτη του Αριστοφάνη – Εθνικό Θέατρο, Μιχαήλ Μαρμαρινός

5 & 6 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 

  • Όρνιθες του Αριστοφάνη – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Νίκος Καραθάνος

19 & 20 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr  στην επιλογή Δημιουργική Απάσχοληση για Παιδιά.

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στο "4ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου" στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Επόμενο άρθροΗ ομάδα νέων ηθοποιών της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, ISO Theatre στο Sfumato Laboratory Theatre της Σόφιας