Δημιουργική Γραφή το φθινόπωρο με τον Κ.Β. Κατσουλάρη

 

Αυτό το φθινόπωρο ξεκινάμε ένα νέο σεμινάριο δημιουργικής γραφής υπό την καθοδήγηση του Κ.Β. Κατσουλάρη και απαντάμε μέσα από την έμπρακτη συμμετοχή μας σε ποικίλα ερωτήματα όπως:

  • Πότε μια «ιδέα» μπορεί να δώσει μια καλή ιστορία και πότε είναι ιδέα μας;
  • Πότε ολοκληρώνεται μια ιστορία και πότε απλώς… σταματάει;
  • Τι είναι το «καλό γράψιμο» και γιατί δεν είναι «σχετικό»;
  • Ποιος είναι ο ρόλος της… βλακείας στην παραγωγή καλής πεζογραφίας;
Στη διάρκεια των σχεδόν τριών μηνών που διαρκεί ο κύκλος του Εργαστηρίου, κάθε μαθητής* θα συμμετέχει με πέντε ολοκληρωμένα διηγήματα, καθένα από τα οποία θα αποσκοπεί στην «απορρόφηση» συγκεκριμένης αφηγηματικής τεχνικής ή εκφραστικού ύφους. Στο ίδιο διάστημα, θα του ζητηθεί να μελετήσει και να παρουσιάσει στην ομάδα ένα λογοτεχνικό κείμενο ή να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του σε σχέση με εμβληματικό κοινωνικό γεγονός. Σε όλες τις συναντήσεις, οι μαθητές, που διαβάζουν τα διηγήματα των συμμαθητών τους ήδη από το σπίτι, συνεισφέρουν στη συζήτηση με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο ανάλυσης.

* Η Αίτηση Συμμετοχής στο Εργαστήριο πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα συνοδευόμενο από ευσύνοπτο δείγμα γραφής. Η τελική επιλογή των μαθητών θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης-επαφής κατά τη συνάντηση γνωριμίας.
Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες
Έναρξη συναντήσεων: 11 Οκτωβρίου 2017
Σύνολο μαθημάτων: 10 τρίωρα μαθήματα

Συνάντηση γνωριμίας: Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, 19.00

Κόστος συμμετοχής:
270€ (+24% ΦΠΑ)
230€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εδώ.

"Μου αρέσει να σκέφτομαι τη λογοτεχνία σαν μαγική σφαίρα μέσα στην οποία μπορούμε να δούμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, να ζήσουμε ή να επινοήσουμε χιλιάδες ζωές σε κόσμους που μοιάζουν με τον δικό μας."

Περισσότερα για τον Κ.Β. Κατσουλάρη εδώ.