Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου

epidaurus-front

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει  αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και, κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν, ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Με αυτό το σκεπτικό  η καλλιτεχνική διεύθυνση  του φεστιβάλ, εγκαινιάζει πιλοτικά φέτος ένα νέο θεσμό: την «Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».  Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά την ώρα της παράστασης (που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους). Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης. Οι ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών,  έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου γονείς και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που θα παίζεται στο θέατρο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 29 & 30 Ιουλίου ως μια αρχική κίνηση προς το ευρύ θεατρικό κοινό της Επιδαύρου, και θα πλαισιώσει τις παραστάσεις:

«Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, 29 και 30 Ιουλίου

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, 5 και 6 Αυγούστου

«΄Ορνιθες» του Αριστοφάνη, 19 και 20 Αυγούστου

Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 8.00 το απόγευμα ως την λήξη της παράστασης και θα πραγματοποιείται στους χώρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) του Γυμνασίου Ασκληπιείου στο Λυγουριό.

Κόστος για κάθε παιδί: 5 ευρώ

Για άνεργους και πολύτεκνους τα δύο παιδιά με ένα εισιτήριο.

Πληροφορίες και ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο www.greekfestival.gr