Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση για τις μορφές του σύγχρονου online θεάτρου και τη διασύνδεσή του με την εκπαίδευση από το Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

«Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού»

Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση για τις μορφές του σύγχρονου online θεάτρου και για τη σύγχρονη μορφή του ψηφιακού θεάτρου στην εκπαίδευση οργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) με αφορμή την προσφορά του νέου, καινοτόμου, διεπιστημονικού και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 στις 19.00 και θα μεταδίδεται ζωντανά στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης: https://bit.ly/2WOWrkI.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Θεόδωρος Γραμματάς, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, ο Σάββας Πατσαλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θεατρικός κριτικός, και ο Τάκης Τζαμαριάς, σκηνοθέτης και Μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις μορφές του σύγχρονου online θεάτρου, στις θεατρολογικές και προσληπτικές προκλήσεις που παρουσιάζονται για τους καλλιτέχνες/δημιουργούς, αλλά και τους θεατές, καθώς και στη σύγχρονη μορφή του ψηφιακού δράματος και θεάτρου στην εκπαίδευση.

Στόχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η συστηματική διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών εικόνας, ήχου και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και η δημιουργική αξιοποίηση διαθεματικών περιβαλλόντων μάθησης, που φέρνουν σε επαφή τους εκπαιδευόμενους με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης δια του θεάτρου και των Τ.Π.Ε. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τον μορφο-παιδευτικό ρόλο, που διαδραματίζει το θέατρο στην εκπαίδευση, και την έννοια «ψηφιακό δράμα», αλλά και να εξελιχθούν ως εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες σε οργανισμούς και δομές παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισδοχής σε όλα τα προσφερόμενα από το ΑΠΚΥ (www.ouc.ac.cy) προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2020.

Προηγούμενο άρθροΝέο θεατρικό έργο | Ανθρω Ποινές
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν τα θεατρικά σχήματα για την επιχορήγηση 2.314.800 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού