Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών "Γιώργος Θεοδοσιάδης"

Η Δραματική Σχολή Αθηνών ιδρύθηκε το 1962 από τον Γιώργο Θεοδοσιάδη που μαζί με τους συνεργάτες του, Τίτο Βανδή, Γρηγόρη Γρηγορίου, Κώστα Κροντηρά, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Θάνο Κωτσόπουλο, Μιχάλη Περάνθη, Νίκο Τζόγια, Μίμη Φωτόπουλο και Ελένη Χατζηαργύρη επιθυμούσαν να δημιουργήσουν νέα, άξια μέλη για το Θέατρο.

Να πλουτίσουν το θεατρικό μας χώρο με νέους ηθοποιούς, ολοκληρωμένους, με απόλυτη συνείδηση του έργου τους, γεμάτους πάθος και πίστη.

Στα 50 χρόνια λειτουργίας, δίδαξαν ως τακτικοί καθηγητές και τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γνωστοί δάσκαλοι-ηθοποιοί. Με το φανατισμό, την ευσυνειδησία και την εντατική δουλειά τόσων άξιων εργατών του Θεάτρου μας, κατορθώσαμε στα 50 αυτά χρόνια, να πλουτίσουμε το Θέατρο με πολλά άξια και ελπιδοφόρα φυντάνια.

Σήμερα διδάσκουν στη Σχολή μας

  • το μάθημα Υποκριτικής:
   Αλεξανδράκη Αλίκη, Γέρου Κάτια, Γούτης Στέλιος, Ψάλτη Μαρίνα, Ροζάκης Γιάννης, Κοντογιάννης Κώστας, Κοντούρη Νικαίτη, Οικονομίδου Ράνια, Φιλίππογλου Κώστας και Ζούλιας Πέτρος.
 • άλλα μαθήματα:
  Αρσένη Αναστασία, Θεοδωράκη Μάρω, Φιλιώτου Κατερίνα, Μαρούτσου Έλενα, Τσαμούρη Τόνια, Νίκας Νίκος, Αντιγόνη Γύρα και Ρηνιώ Κυριαζή.
 • Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός απόφοίτων μας εργάζονται τακτικά στα διάφορα Κρατικά και Δημόσια Θέατρα, καθώς και πλέον των  75% στο ελεύθερο εμπορικό Θέατρο.Ένα 10% απασχολείται σε παρεμφερή επαγγέλματα (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, εκφωνητές, τραγουδιστές) και πολλοί από αυτούς εργάζονται στην τηλεόραση και σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
 • Από το 1962 έως σήμερα:
 • Έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις σαν υποψήφιοι σπουδαστές ........... 5624 ..
 • Έγιναν δεκτοί και γράφτηκαν στη Σχολή ........................... 1692 ..
 • Αποφοίτησαν (μέχρι τo 2011) ...................................... 757 ..

Το 2001 δημιουργήσαμε την Δραματική Σκηνή Junior στο Θέατρο «Βικτώρια» όπου οι σπουδαστές της Σχολής ανεβάζουν νέα πρωτοποριακά έργα, Ελληνικά και ξένα ("Ένα παιχνίδι στο παιχνίδι της Σφαγής", "Οι γυναίκες διασκεδάζουν", "Το ματωμένο κολάρο της Μαρί Σαντάλ", "2+ να λένε", "Μεμέντο Μόρι", "Σε λίγο  θα βρέξει", και άλλα.

Δραματική Σχολή Αθηνών "Γ. Θεοδοσιάδης"
Γ. Σεπτεμβρίου 63, 104 33 Αθήνα
τηλ:210 323.5592 - 210 323.3537
email:info @ athensdrama.gr
http://www.athensdrama.com/#home
https://www.facebook.com/athensdrama/timeline