Δυναμικό ξεκίνημα με τη «Βαβυλωνία» στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «άνοιξε την πρώτη του Αυλαία» για τη φετινή φθινοπωρινή σεζόν με το κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου, «Βαβυλωνία», που παρουσιάζεται σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου.

Δυναμικό ξεκίνημα από τη Μονή Λαζαριστών στην πρεμιέρα της παράστασης που δόθηκε την Παρασκευή 23/10/20 στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, με μεγάλο σεβασμό στην ασφάλεια, τηρώντας τις αποστάσεις και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Η παράσταση δόθηκε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης καθώς οι ηθοποιοί από σκηνής «συναντήθηκαν» και πάλι με τους θεατές στην πλατεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη αλλά με αισιοδοξία και ενθουσιασμό.

Μπορεί το γλωσσικό χάος να καταδείξει την εθνική μας ασυνεννοησία; Η απάντηση επί σκηνής, σε μια παράσταση που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό παρακολουθώντας την αξεπέραστη αυτή «λαϊκή» κωμωδία, η οποία εμπεριέχει όλη την Ελλάδα, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της. Η αποθέωση της διαφορετικότητας, η αδελφοσύνη και συγχρόνως η ασυνεννοησία, οι τοπικές διάλεκτοι, η διχόνοια, η αδιαλλαξία, η αμετροέπεια, η αλαζονεία της εξουσίας.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ, η Πρόεδρος του ΔΣ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Νίκος Κολοβός, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Νικολάου και η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια Κωνσταντία Παπαποστόλου. 

Πληροφορίες για την παράσταση: εδώ

Προηγούμενο άρθροChronotopia & Layers of Street | Δύο νέες ενότητες που φέρνουν την ηλεκτρονική μουσική και τη hip hop κουλτούρα στο Φεστιβάλ Αθηνών
Επόμενο άρθροΕθνικό Θέατρο | Ανακοίνωση επιτυχόντων τελικών εισαγωγικών εξετάσεων τμημάτων υποκριτικής και σκηνοθεσίας σπουδαστικού έτους 2020-2021