Εγκαίνια της έκθεσης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

 

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου εγκαινιάστηκε με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, η έκθεση εικαστικών στην Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στην οποία συμμετέχουν με έργα τους τελειόφοιτοι της σχολής. Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινίασαν με την έκθεση αυτή την τριετή συνεργασία τους, καθώς για τα επόμενα τρία χρόνια, οι δύο φορείς θα συνεργάζονται πάνω σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, τέχνης και πολιτισμού.

Η έκθεση, που θα λειτουργεί μέχρι την 1η Ιουλίου, παρουσιάζει έργα τριών διαφορετικών ομάδων φοιτητών, από τους τομείς της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της σκηνογραφίας και της χαρακτικής  του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. Μέσα από τα έργα παρουσιάζονται οι τάσεις και οι εκφραστικοί χαρακτήρες, ενώ καταγράφονται τα τελικά αποτελέσματα της εικαστικής εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής έρευνας που ανέπτυξαν οι φοιτητές στη διάρκεια των σπουδών τους, ως συνοπτική αλλά και συνεκτική εικόνα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων του Τμήματος.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της έκθεσης, μπορείτε να βρείτε στο site μας: http://greekfestival.gr/gr/events

Παράλληλα, στους εξωτερικούς χώρους της οδού Πειραιώς 260, έχουν δημιουργηθεί δύο πρωτότυπα κολλάζ από αφίσες του Ελληνικού Φεστιβάλ των τελευταίων ετών, σε μία προσπάθεια να τιμήσουμε την αδιάλειπτη πορεία του θεσμού εδώ και 61 χρόνια.