Έναρξη Εργαστηρίου & Σεμιναρίου από τον Δημήτρη Λάλο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ακαδημία Πλάτωνος

Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8,

Βοτανικός (έναντι Λεωφόρου Αθηνών)

Τηλέφωνο: 2104830330

 

Το Θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» φιλοξενεί τον νέο κύκλο μαθημάτων του ηθοποιού Δημήτρη Λάλου, που φέτος περιλαμβάνουν ένα ελεύθερο εργαστήρι και ένα σεμινάριο μόνο για ηθοποιούς.

Ο Δημήτρης Λάλος είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Μαθήτευσε δίπλα στην Ελένη Σκότη για δέκα χρόνια ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις της. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ. Έχει διδάξει υποκριτική στο θέατρο Επί Κολωνώ, στο Bios και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Η μεταμόρφωση ενός χαρακτήρα

Στο παγκόσμιο θέατρο συναντάμε χαρακτήρες που επιβάλλονται, που κυριαρχούν, σκληρούς, αδίστακτους, εξουσιαστές. Όμως συναντάμε και άλλους, που υπομένουν, μαλθακούς, άβουλους. Τι συμβαίνει όταν αυτοί έρχονται σε σύγκρουση; Όταν αναμετρούνται; Ποιό είναι το νήμα που τους συνδέει; Πότε ένας χαρακτήρας περνάει από τη μια όχθη στην άλλη, για να εξελιχθεί, να μεταμορφωθεί και έτσι να γίνει ένας ολοκληρωμένος, τρισδιάστατος χαρακτήρας; Προσεγγίζοντας τις κλασσικές μεθόδους , όπως του Στανισλάφσκι, αλλά και πιο σύγχρονες όπως του Μαϊζνερ προσπαθούμε να φτάσουμε τα άκρα αναζητώντας την βαθύτερη ενέργεια που φέρει ο ηθοποιός πάνω στην σκηνή.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

 

Κόστος Εργαστηρίου: 100 ευρώ ανά μήνα

Έναρξη 21 Οκτωβρίου | Μαθήματα κάθε Τετάρτη 21:00 - 00:00

Μέχρι τέλος Μαΐου

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σκηνες απο το παγκοσμιο θεατρο

Χρησιμοποιώντας κειμενα απο την παγκόσμια δραματουργία (απο Τσέχοφ, Ίψεν μεχρι Μπαρκερ και Μαμετ) αναπροσδιορίσουμε την έννοια της "μεθόδου" και μέσο της αρνητικής εκμάθησης (via negativa) ξεκαθαρίσουμε τα κατάλοιπα τον διαφόρων τεχνικών και αναδομουμε εναν καθαρό δρομο προσεγγίσεις του έργου και του ρόλου μεσα απο της δικές μας αναφορές και βιώματα. Στο μάθημα αυτο, σχεδιασμένο για επαγγελματίες, θα αναλυθούν καθαρά: ο ρόλος του βιογραφικού του χαρακτήρα , η έννοια του ενεργητικού ρήματος και τα στοιχεία της ενέργειας που απαιτούνται για ενα δημιουργικό, αληθινό παιξιμο. Οι ηθοποιοι, ανα δυο ή ανα τρείς, θα αναλάβουν μια συγκεκριμένη σκηνη ενός έργου και εν ειδει πρόβας θα δουλέψουν σε πραγματικές συνθήκες παραστασεις αφου στο τέλους του κύκλου θα παρουσιάστει τη εργασία αυτη σε κοινό.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ηθοποιούς και απόφοιτους δραματικών σχολών και η επιλογή θα γινει μετα απο συνεντευξη.

Συνολικό Κόστος: Σεμιναρίου 240 ευρώ

Έναρξη 24 Οκτωβρίου | Μαθήματα κάθε Σάββατο 11:00 - 15:00

Διάρκεια 3 μήνες

 

 

Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα γίνονται δεκτές στο [email protected]

έως 20 Οκτωβρίου για το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

& έως 23 Οκτωβρίου για το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Πληροφορίες: 6943.110.214

*Σε περίπτωση παρακολούθησης και του Εργαστηρίου και του Σεμιναρίου, προβλέπεται έκπτωση 40 ευρώ για το Σεμινάριο.

Προηγούμενο άρθροΕθνικό Θέατρο - Υποβολή προτάσεων/θεατρικών έργων με θέμα τον Ελληνικό Εμφύλιο
Επόμενο άρθροΘερμό χειροκρότημα στην sold out πρεμιέρα της παράστασης “Contractions", που σκηνοθετεί η Πέμη Ζούνη