Θερμό χειροκρότημα στην sold out πρεμιέρα της παράστασης “Contractions", που σκηνοθετεί η Πέμη Ζούνη

Την Τετάρτη βράδυ, 14 Οκτωβρίου, η κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη γέμισε ασφυκτικά από δημοσιογράφους, συντελεστές και φίλους. Η ενθουσιώδης αποδοχή του έργου φάνηκε στο παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της παράστασης, αλλά και στις έντονες αντιδράσεις κατά τη διάρκειά της, επιβραβεύοντας την πολύμηνη προετοιμασία των δύο ηθοποιών, της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΔΑΛΙΔΟΥ και της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ.

Η χθεσινή πρεμιέρα αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς παραστάσεων κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Αλκμήνη. Η  ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ επέλεξε να ανεβάσει, τη φετινή θεατρική σεζόν, το έργο “Contractions” που έγραψε ο Βρετανός ΜΑΙΚ ΜΠΑΡΤΛΕΤ το 2008, μόλις 28 χρονών, αναρωτώμενος «Τι κοινωνία κυοφορούμε;» θέλοντας να περιγράψει τη διαδικασία της απόλυτης σύνθλιψης της ανθρώπινης υπόστασης.

Η  Αγγελική Παρδαλίδου υποδύεται την Έμμα, την πρόθυμη υπάλληλο μιας πολυεθνικής και η Αναστασία Χαριτίδου, τη δίχως όνομα απρόσωπη μάνατζερ, ενώ τη μετάφραση του έργου από τα αγγλικά στα ελληνικά φρόντισε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο πολυβραβευμένος Μάικ Μπάρτλετ (Mike Bartlett, 1980-) έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier, έχει κερδίσει το  Old Vic New Voices award και το Writer's Guild Tinniswood and Imison, ενώ έχει προταθεί για το σύνολο του έργου του και για Bafta. Έργα του παρουσιάζονται συνεχώς στο Εθνικό και στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας, καθώς επίσης μεταφράζονται και παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο. Το “Contractions” πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2008.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ