Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά

Η ομάδα τέχνης Très Romantique για ακόμα μία χρονιά συνεργάζεται με το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών και σας παρουσιάζουν το νέο πρόγραμμα δράσεων για παιδιά αποκλειστικά στο χώρο του μουσείου.

Πως μπορώ να γράψω ένα παραμύθι;

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά με θέμα το Διάστημα. Ας γράψουμε μια ιστορία. Που; Στο Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών.

Τα παιδιά θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν τις ιδέες τους πάνω σε ένα θέμα. Στη συνέχεια θα γράψουμε όλοι μαζί μερικές ιστορίες για το διάστημα. Πως μια εικόνα, μια ιδέα μεταμορφώνονται σε ένα ολοκληρωμένο έργο. Μέσα στο χρονικό διάστημα του εργαστηρίου θα έχουμε την ευκαιρία με τα παιδιά να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες. Οι ιστορίες που θα γραφτούν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων του Νοεμβρίου, θα δραματοποιηθούν από ηθοποιούς μέσα στο Δεκέμβρη και θα παρουσιαστούν στο χώρο του μουσείου.

ΣΤΟΧΟΣ: Μια ευκαιρία το παιδί να μάθει να αναπτύσσει τις ιδέες του, να ανακαλύψει τη σημασία των λέξεων, να διευρύνει τη φαντασία του και εν συνεχεία να καταλάβει το πώς μια ιδέα μπορεί να γίνει ιστορία και μετέπειτα αυτή η ιστορία να γίνει… Θέατρο.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συναντήσεις μας θα ενισχύονται με την παρουσία λογοπεδικού, εκπαιδευτικών και ηθοποιών.

Το συντονισμό του εργαστηρίου θα έχει η ηθοποιός και συγγραφέας Εύη Κορώνη.

συμμετοχή: 20 ευρώ

ειδικές τιμές σε αδέρφια ή εάν έρθετε μαζί με ένα φίλο σας.

*Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, από πρώτη δημοτικού πάνω.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ
Ιακωβίδου 27, Άγιος Ελευθέριος, Πατήσια
Τηλέφωνο: 21 0201 1543

Très Romantique – art team
[email protected]
tresromantique.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΘεατρικό εργαστήρι "Νεφέλες" στους Αμπελόκηπους
Επόμενο άρθροΤο πρώτο δικαστικό θρίλερ που έγινε σε αμφιθέατρο Νομικής